İhraç edilen Okumuş: MHP yönetimi her geçen gün irtifa kaybedecek

İhraç edilen Okumuş: MHP yönetimi her geçen gün irtifa kaybedecek
Okumuş, 'Bahçeli'nin 2002’den sonra ortaya koyduğu politik üslupla ters düştüm. Biz vicdanlarda MHP’den atılmış insanlar değiliz' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Disiplin Kurulu, Nazif Okumuş, Ahmet Malkan, Ali Şanalmış, Ali Baykan, Atila Kaya, Suat Başaran ve Tahsin Eren’in parti üyeliğinden çıkarılmasına karar karar verdi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ihraç sebeplerini, "MHP üyesi olup geçmişte partimizin saflarında görev alan, ancak daha sonra liyakatsizlikleri sebebiyle teşkilatlarımızdan ayıklanan bazı isimler; son yıllarda hemen her kurultay öncesinde veya her seçim döneminde ortaya çıkarak camiamız içinde fitne ve tefrika üretmek için çaba sarf etmişlerdir. Bu gibiler, MHP’ye üyelikleri sürerken; gittikleri çıkar mahfillerinde, merdiven altı ve taşeron oluşumlarda hâlâ MHP aleyhinde faaliyet göstermektedir. Kerameti davanın mehabetinde değil, kendilerinde gören ve egolarına yenik düşen söz konusu tefrika ve fitne bağımlıları için, partimizce yasa ve tüzük kurallarının işletilmesi kaçınılmaz hâle gelmiştir" ifadeleri ile açıkladı.

'MHP YÖNETİMİ, HER GEÇEN GÜN İRTİFA KAYBEDECEK'

Gazete Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin görüştüğü eski milletvekili Nazif Okumuş ise haklarında verilen kararı değerlendi. Okumuş, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 2002 yılından sonra ortaya koyduğu politik üslupla ters düştüklerini, o günden bu güne de doğru bildiklerini savunduklarını kaydetti.

Okumuş, "Ben yıllardır MHP’de çok ciddi mücadelelere önderlik ettim ve tavırlar ortaya koydum. Alpaslan Türkeş ile beraber bu mücadeleleri basında veren isim oldum. Sonraki yıllarda şartlar bizi getirdi ve Devlet Bahçeli ile birlikte siyaset yapma durumu söz konusu oldu. Biz Devlet Bahçeli’yi sakin, herkesi toparlayabilecek makul bir isim olarak gördük ve gerçekten sevdik. Ama sonraki yıllarda, özellikle 2002’den sonra ortaya koyduğu politik üslupla ters düştüm. Sayın Bahçeli ve etrafındaki bir takım arkadaşlarının ortaya koyduğu politik üslubun, hem MHP’nin varoluş felsefesi hem de Türk devletinin talepleriyle örtüşmediğini düşünerek bunun karşısında yer aldım. Biz bu süreci makul ve saygı çerçevesinde götürdük ama onlar hakaret ederek, küfrederek, millete rağmen tepeden inme bir anlayışla baskıcılık yaparak bu işi sürdürmeyi tercih etti. Bugün de bizi MHP’den atmışlar. İhraç edilen arkadaşlarla parti içerisinde aynı mücadeleyi çeşitli mahfillerde vermiş insanlarız, birbirimizi biliriz ama birlikte mevcuda karşı ortak bir siyasi mücadelemiz yoktu. MHP yönetimi, yanlış duruş ve politikası yüzünden her geçen gün irtifa kaybedecek. Bizim gibi ihraç edilenler ise her zaman toplumsal anlamda karşılık bulacak" dedi.

MHP’ye geri dönmek için herhangi bir dava açmayacağını da dile getiren Okumuş, "MHP’ye karşı böyle bir dava açmam söz konusu olamaz. Çünkü geçmişte toplumun da bildiği, yüzde yüz haklı olunan meselelerde hukuktan nasıl kararlar çıkardıklarını bilirim. Biz vicdanlarda MHP’den atılmış insanlar değiliz. Türk milleti, bu kararı alanları da her zaman vicdanlarda yargılayacak ve asla affetmeyecek" değerlendirmesini yaptı.

'İHRAÇ EDİLMEKTEN BÜYÜK BİR GURUR DUYDUM'

MHP’den ihraç edilen bir diğer isim olan Suat Başaran, ihraç kararına ilişkin sosyal medya hesabından "Bugün MHP’den tekrar ihraç edilmişim. Atila Kaya ile birlikte yeniden ihraç edilmemden büyük bir gurur duydum. Devlet Bey sonrasına hesap yapanlara, Allah’ın ve tarihin de bir hesabı olduğunu hatırlatmak isterim" açıklamasında bulundu.

MHP’den ihraç edilen eski milletvekili Atila Kaya ise alınan kararla ilgili sosyal medya hesabından yarın bir açıklama yapacağını söyledi.

Öne Çıkanlar