İki tutuklunun sağlık durumu kritik eşikte

İki tutuklunun sağlık durumu kritik eşikte
'Mahkûmlar, tedavi edilmesi için idareye başvuruyor ancak herhangi bir cevap alamıyor.'

Yağmur KAYA 


ARTI GERÇEK- Elazığ 1 Nolu ve 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde, çok sayıda tutuklunun Coronavirus testinin pozitif çıktığı ve tedavi altına alınmadığı öğrenildi. İsminin verilmesini istemeyen tutuklu yakını, ağabeyi ile geçtiğimiz pazartesi yaptığı telefon görüşmesinde kendisine, Elazığ Cezaevi’nde Coronavirus vakalarının arttığını ve 2 tutuklunun ise sağlık durumunun kritik olduğunu söyledi.

SAĞLIK EKİBİ BİR AN ÖNCE GELMELİ

Tutuklu yakını, COVID-19 testi pozitif çıkan tutukluların karantinaya alınmadığını ve cezaevi idaresinin tutuklulara tedavi uygulanmasına izin vermediğini vurguladı. Tutuklu yakını, tutukluların, cezaevi idaresinin taleplerine cevap verilmemesi üzerine bir sağlık heyetinin bir an önce cezaevine gelmesini talep ettiklerini ifade etti. 

‘İDARE TUTUKLULARLA İLETİŞİM KURMUYOR’

Özgürlük için Hukukçular Derneği Diyarbakır Şube üyesi Avukat Veysi Eski, Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu olan müvekkiliyle yaptığı kapalı görüşte, her odada ikişer ya da üçer tutuklunun bulunduğu en az 7 odada COVID-19 olan tutukluların bulunduğu ve idarenin tutuklularla iletişim kurmadığını söyledi. Eski, "Mahkûmlar, tedavi edilmesi için idareye başvuruyor ancak herhangi bir cevap alamıyor" dedi.

COVID-19 olan tutukluların karantinaya alınmadığını vurgulan Eski, "Temel sorunlardan bir diğeri de mahpuslar yan koğuştakilerden dahi haber alamıyor. Mahpusların birbiriyle iletişim kurmaları engelleniyor" dedi.

Eski, cezaevi idaresi Coronavirus'ü fırsata çevirip tutuklular üzerinde tecridi ağırlaştırdığına dikkat çekti. 

Öne Çıkanlar