İmamoğlu'nun tepkisinin ardından İçişleri Bakanlığı geri adım attı

İmamoğlu'nun tepkisinin ardından İçişleri Bakanlığı geri adım attı
İçişleri Bakanlığı, İstanbul Vakfı'nın kurban bağışı toplamasına izin verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Kurban Bayramı’nda İstanbul Vakfı tarafından yapılmak istenen bağış kampanyasına İçişleri Bakanlığı tarafından ret cevabı verildiğini duyurmuştu. İmamoğlu’nun açıklamalarının ardından Bakanlığa bağlı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, bağış için gerekli iznin verildiğini duyurdu.

Bağış toplama talebinin reddedilmesine İmamoğlu, "Bu kararı aklımız da vicdanımız da anlamakta güçlük çekiyor" demiş ve "İhtiyaç sahibi 132 bin 50 ailenin evine bir kilogram kavurma girmesine gönlü razı olmayan, onların bayramda yüzlerinin gülmesini istemeyen bir kişi var; o da İçişleri Bakanı" ifadelerini kullanmıştı. 

İmamoğlu’nun açıklaması ve tepkilerin ardından İçişleri Bakanlığı’na bağlı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, İstanbul Vakfı’nın bağış toplamasına izin verildiğini duyurdu.

Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Merkezi İstanbul ilinde faaliyet gösteren İstanbul Vakfının Kurban Bayramı Yardım Toplama Kampanyası kapsamındaki izin talebi İstanbul Valiliğince tarafımıza iletilmiş olup, yapılan değerlendirmeler neticesinde uygunluk derecesinde söz konusu vakfın talebine izin verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar