'İnsan kaçakçılığı' suçlamalarının odağındaki isim Ersin Kilit: Bahsi geçen durumlardan haberim yoktu

'İnsan kaçakçılığı' suçlamalarının odağındaki isim Ersin Kilit: Bahsi geçen durumlardan haberim yoktu
Herhangi bir suç unsuruna bulaşmadığını söyleyen Kilit hakkında, Hannover Başsavcılığı 'evrakta sahtecilik', ve 'uluslararası insan ticareti'nden soruşturma başlattı.

Süheyla KAPLAN


ARTI GERÇEK- Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi'nde patlak veren ancak daha sonra başka belediyelerde de aynı yöntemle Almanya'ya insan kaçakçılığı yapılan skandal olaylarda gündeme gelen isim Ersin Kilit, "bahsi geçen durumlardan haberim yoktu" diye konuştu.

Almanya'nın Hannover kentinde ikamet eden Bingöllü iş insanı Kilit, Artı Gerçek'e yaptığı açıklamada şöyle dedi:

'ORGANİZASYONA KATILAN BELEDİYELERE SUÇ UNSURU TEŞKİL ETTİĞİNİ BİLE BİLE YAPTILAR'

"Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki, ortada suç teşkil edecek nitelikte olan bazı olaylardan bahsediliyor. Benim bahsi geçen olaylarda ismim sanki bu suç teşkil eden unsurları işlemişim gibi geçiyor. Ben asla söylenildiği gibi bir suç unsuruna bulaşmadım ve yapılanların suç teşkil ettiğini de asla bilmiyordum. İsmi geçen belediyeler ve belediye çalışanları bu durumun yasal olup olmadığını mutlaka biliyorlardır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsaydı bu tür organizasyonlara katılmazlardı. Son olarak şunu söylemek isterimki, bahsi geçen durumlardan haberim yoktu. Eğer ortada yasa bir suç varsa onu da Türkiye'deki organizasyonlara katılan belediyelere suç unsuru teşkil ettiğini bile bile yaptılar ve beni de Türkiye'deki prosedürü bilmediğim için dahil ettiler."

HANNOVER BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA AÇTI

Ersin Kilit ve şirketi Mega Kilit GmbH hakkında, Hannover Başsavcılığı soruşturma başlattı. Kilit'e "sahte evrak düzenlemek", "evrakta sahtecilik", "yabancılar kanununu ihlal" ve "uluslararası insan ticareti" suçlamaları yöneltildi.

Aşağı Saksonya ve Bavyera Eyaleti'nde de konu meclis gündemine taşındı. Kilit'in sadece Yeşilyurt Belediyesi ile değil, başka belediyelerle de işbirliği yaptığı, bunun için Hannover Belediye Başkanı Belit Onay ile görüştürme sözü verdiği ancak Onay'ın bundan herhangi bir bilgisinin olmadığı öğrenildi.

İnşaat, otomatçılık ve gastronomi ile uğraşan Ersin Kilit'in bütün bu kaçakçılık işlemlerinde merkez olup olmadığı araştırılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar