Irak'ta Sadr krizi büyüyor: Şiddetlenen çatışmalarda ölü sayısı 13'e, yaralı sayısı 350'ye yükseldi

Irak'ta Sadr krizi büyüyor: Şiddetlenen çatışmalarda ölü sayısı 13'e, yaralı sayısı 350'ye yükseldi
Bağdat'ta Sadr yanlıları ile güvenlik güçleri arasında şiddetlenen çatışmalarda havan topu ve diğer ağır silahların da kullanıldığı belirtiliyor.

Fotoğraf: Reuters


Irak'ın başkenti Bağdat'ta, siyasetten tamamen çekildiğini açıklayan Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr destekçileri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda ölü sayısı 13'e, yaralı sayısı da 350'ye yükseldi. Yaralananlar arasında, Federal Polis Gücü Komutanının da olduğu aktarıldı.

Sadr yanlıları ile güvenlik güçleri arasında şiddetlenen çatışmalarda, havan topu ve diğer ağır silahların da kullanıldığı belirtiliyor.

Foto: AFP

Sadr yanlıları, dün liderlerinin siyasetten çekilme kararı sonrası Yeşil Bölge'deki hükümet ve cumhurbaşkanlığı sarayını basmıştı.

Foto: AFP

Mukteda es-Sadr, Bağdat'ta olayların başlamasının ardından silahlı çatışmalar durana kadar açlık grevine başlama kararı aldığını duyurmuştu.

Yaşanan çatışmalar ve protestolar nedeniyle Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Foto: AFP

Bugün bölgeden gelen diğer habere göre ise başkentte hükümet binaları ile yabancı ülke temsilciliklerinin bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge’ye havan topu düştüğü bildirilmişti. Birleşmiş Milletler Irak Misyon Temsilciliği’nden yapılan açıklamada da taraflara silahlı çatışma ve şiddetten uzak durmaları çağrısı yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar