Irak'ta Şii gruplar arasında çatışma

Irak'ta Şii gruplar arasında çatışma
Irak’ın Basra vilayetinde Sadr’a bağlı Seraya es-Selam ile Kays el-Hazeli liderliğindeki Asayib Ehl’ül Hak grupları arasında çatışma çıktı. En az bir kişi öldü.

Irak’ın en büyük ikinci vilayeti Basra’da Şii lider Mukteda es-Sadr’a bağlı Seraya es-Selam adlı grup ile İran yanlısı Kays el-Hazeli liderliğindeki Asayib Ehl’ül Hak grubu arasında dün akşam çatışma yaşandı. Ölü ve yaralıların olduğu çatışmaların ardından bazı kişilerin gözaltına alındığı bildirildi.

Rûdaw'ın aktardığı bilgiye göre, olaylar, Saraya es-Selam konvoyunun şehir merkezinde Asayib Ehl’ül Hak’a ait bir karakolun önünden geçtiği sırada konvoya ateş açılması ile başladı.

Çatışmalarda Asayib Ehlilhak Hareketi'nden 3 kişinin, Sadr'a bağlı Seraya es-Selam'dan da 2 kişinin öldüğü aktarıldı.

Olayın ardından özel polis timleri şehirde güvenliği sağlamak amacıyla cadde ve sokakları ablukaya aldı, Başkanlık Köşkü’ye giden yolu trafiğe kapattı.  

Kaynaklar, çatışma seslerinin sabaha kadar sürdüğünü aktardı.  

Irak hükumetine bağlı Güvenlik Medya Ağı, olay hakkında soruşturma başlatıldığını ve bazı şüphelilerin gözaltına alındığını duyurdu.

Güvenlik Medya Ağı açıklamasında, kentte güvenlik sağlandığını bildirdi.

Sadr'a yakın bir sosyal medya hesabı üzerinden, Hazali'ye milislerini sokaktan toplaması için "uyarı mesajı" yayımlandı.

Öne Çıkanlar