İsrail ve BAE arasında turizm anlaşması: Turistleri THY taşıyacak

İsrail ve BAE arasında turizm anlaşması: Turistleri THY taşıyacak
İsrail'in en büyük turizm şirketlerinden biri, BAE'deki dört Rixos oteline tatil paketi satacaklarını açıkladı. Şirket, uçuşların Türk Havayolları (THY) ile yapılacağını duyurdu.

İsrail’in en büyük turizm şirketlerinden Aviation Links, BAE’deki Rixos otelleriyle tatil paketi satmak için anlaşması yapıldığını duyurdu.

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Perşembe günü diplomatik bağları normalleştireceklerini ve geniş bir yeni ilişki kuracaklarını açıklamalarının ardından ilk normalleşme anlaşması turizm sektöründe yapılmış oldu.

Reuters'in haberine göre, Turistleri BAE’ye Türk Havayolları’nın (THY) taşıyacağı belirtildi.

Şimdiye kadar İsrailli turistlerin Körfez ülkesine girmesine büyük ölçüde izin verilmiyordu, ancak çifte uyruklu bazı işletme yöneticileri İsrail dışı pasaportlarıyla BAE'ye giriş yapabiliyordu.

Şirketten yapılan açıklamada, İsrail’den BAE’ye gidecek turistlere dört Rixos oteli için tatil paketi satılacağı belirtildi. Açıklamada, bu otellerin ekimden itibaren Sukot bayramı için hazır olacağı aktarıldı.

NETANYAHU: DOĞRUDAN UÇUŞ HAZIRLIĞINDAYIZ

Başbakan Benjamin Netanyahu, İsrail'in de Suudi Arabistan üzerinden direkt uçuşlara hazırlandığını söyledi.

Aviation Links’in başkan yardımcısı Nir Mazor, tatil olanağının ilk olarak BAE’ye giriş izni olan İsraillilere sunulacağını, anlaşmanın tamamlanmasıyla tüm vatandaşlar için uygulanacağını aktardı.

ERDOĞAN ‘BAE ELÇİMİZİ ÇEKEBİLİRİZ’ DEMİŞTİ

İsrail’in Batı Şeria’yı ilhak planlarını askıya alması karşılığında BAE ile yaptığı ‘tam normalleşme’ anlaşması, geçtiğimiz hafta ABD tarafından açıklanmıştı. İran ve Türkiye anlaşmaya sert tepki göstermişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Filistin’e yönelik adım yenilir yutulur bir adım değil. Dışişleri Bakanı’ma talimat verdim, Abu Dabi’yle ilişkileri askıya alma ve büyükelçimizi çekme gibi adımlar atabiliriz" demişti.

Öne Çıkanlar