İstanbul’da bir Suriyeli evinde uyurken öldürüldü

İstanbul’da bir Suriyeli evinde uyurken öldürüldü
Bayrampaşa’da mültecilerin evine baskın düzenleyen bir grup Suriye uyruklu Nail Alnaif'i öldürdü.

İstanbul Bayrampaşa’da ikamet eden Suriyeli mültecilerin evi yüzleri kapalı bir grup tarafından basıldı. Evin kapısını kırarak ellerinde sopa ve bıçaklarla içeri giren bir grup mültecilere saldırdı.

Gazete Duvar'dan Fırat Bulut'un haberine göre, saldırı sırasında odasında uyuyan 19 yaşındaki Nail Alnaif’i göğsünden bıçaklayan grup, apartman girişindeki kameraları da kırdı. Cinayete ilişkin 5 kişinin gözaltında olduğu öğrenildi.

Olayda öldürülen Nail Alnaif'in arkadaşları saldırının gece 1-1.30 sıralarında yaşandığını, saldırgan grubu tanımadıklarını belirtti.

Fotoğraflar: Maaz İbrahimoğlu

Eve girenlerin silahlı olduğunu ve Nail Alnaif'i uyurken bıçakladıklarını belirten mülteci gençler, arkadaşlarını hastaneye götürdüklerini ancak kurtarılamadığını anlattı.

Alnaif'in ev arkadaşları Suriye'ye dönme kararı aldıkların belirtti.

Tanıklardan bilgi alan Mülteci Medyası'ndan Deysem Siti, şu bilgileri verdi:

"5 Suriyeli genç, bekar evinde kalıyor. Yüzleri maskeli kişiler önce dışarıdaki kamerayı kırıyorlar. Sonra binaya girmişler. Kapıyı çalmışlar, polis olduklarını söylemişler. Gençler kapıyı açmışlar. Önce dövmüşler. Ellerinde sopa, bıçak varmış. Hatta birinin elinde de polis telsizi varmış. Öldürülen genç daha yeni gelmiş Türkiye’ye. Olay yaşandığı anda uyuyan Nail, göğsünden bıçaklandı. O panikle kaçmışlar. Ambulasta Nail ölmüş. Komşulara sorduk, 'Nasıl biriydi' diye ‘İyi bir çocuktu’ dediler. Ölenin kuzeni de ‘Biz bunları tanımıyoruz, tanımadığımız kişilerdi. Dövdüler bizi, sonra kuzenim uyurken bıçak sapladılar’ dedi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar