İstanbul'da yolcu otobüsü kaza yaptı: 5 ölü, 3'ü çocuk 25 yaralı

İstanbul'da yolcu otobüsü kaza yaptı: 5 ölü, 3'ü çocuk 25 yaralı
Yaralılardan 7’sinin durumunun ağır olduğu, otobüs şoförünün de olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

İstanbul Sarıyer’de Metro Türizm'e ait yolcu otobüsünün üst geçide çarpması sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 3'ü çocuk 25 kişi yaralandı. Otobüs şoförünün de olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi.

Kaza sabah saatlerinde Sarıyer Çiftalan mevkinde meydana geldi. İstanbul Havalimanı istikametine gittiği öğrenilen Metro Turizm’e ait yolcu otobüsü Kuzey Marmara Otoyolu’ndaki bir üst geçidin duvarına çarptı.

Kaza sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre kazada 5 kişi hayatını kaybetti, 3’ü çocuk 25 kişi ise yaralandı.

Yaralılardan 7’sinin durumunun ağır olduğu, otobüs şoförünün de olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

YOLCULAR İKİ KEZ UYARMIŞ

Kaza yapan otobüste ablası Aynur Akman ile 4 yaşındaki yeğeni Taha Akman bulunan ve olay yerine ilk gidenlerden olduğunu belirten Erhan İşler, şoförün uyuduğunu iddia etti.

"Ablam ve yeğenim otobüsteydi. Kendisi şu an içeride. Söylediği şeylere göre otobüsün daha önce 2 kere kaza geçirme riski olmuş. Şoförün uyuduğu söyleniyor. Uyarılara rağmen yola devam etmiş. Ve kaza olmuş" diyen İşler, "Olay yerine ilk varan kişilerden biri bendim. Otogardan gittim daha ambulans gelmemişti. Yolda herhangi bir fren izi yoktu. Şoförün uyuduğu oradan belli oluyor zaten. Köprü ayağına 100 metre kala bariyerlere bile dokunmadan hemen o yeşillikten köprü ayağına girmiş. Yani şoför uyuduğu için bu kaza gerçekleşiyor" sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

İşler, şunları kaydetti:

"Önceden de yolcular iki kere uyarıyor şoförü. Gebze'ye gelmeden önce 2 kere uyarı yapılıyor şoföre. Otobüs 2 kere sendeleme yapıyor. Yani uykun varsa yola devam etme demişler ama şoför onlara aldırış etmeden yola devam etmiş. Fren izi yoktu. Zaten olayın gerçekleşme yerine bakılırsa orada bir sulama kanalı var yüksek ihtimalle oradan fırlayarak düştü. Çünkü ben oraya gittiğim zaman şaşırdım. Ben de bir şoförüm. Böyle bir kazanın olabileceği ihtimal verilmez yani" diye konuştu.

Olayın şokunu atlatamayan 4 yaşındaki minik Taha Akman ise, "Annemleydik. Uyuyordum. Birden yalnız kaldım. Şimdi iyiyim. Bir yerim ağrımıyor. Annem içeride" dedi.

YİNE METRO TURİZM

Hükümete yakınlığıyla bilinen tur şirketi Metro Turizm, sık sık ölümlü kaza ve cinsel saldırı skandallarıyla gündeme geliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar