'İsveç hükümeti Kakabaveh'i ikna etmesi için kuzey Suriyeli Kürt yetkililerle temas kurdu'

'İsveç hükümeti Kakabaveh'i ikna etmesi için kuzey Suriyeli Kürt yetkililerle temas kurdu'
Sosyal Demokratların Kürt asıllı milletvekili Amineh Kakabaveh'in hükümetin düşmesi için oy kullanmasını engellemek üzere kuzey Suriye'deki Kürt temsilcilerle temasa geçtiği iddia edildi

İsveç'te hükümetteki Sosyal Demokratların Kürt asıllı Amineh Kakabaveh'in hükümetin düşmesi için oy kullanmasını engellemek üzere kuzey Suriye'deki Kürt temsilcilerle temasa geçtiği iddia edildi. İddiayı İsveç'in Expressen gazetesi yazdı. Gazete bilginin kendilerine merkezi konumdaki bir hükümet kaynağı tarafından verildiğini yazdı.

07 Haziran Salı günü İsveç parlamentosu Adalet Bakanı Morgan Johansson'a yönelik gensoru oylaması yapacak. Kakabeveh'in hükümete karşı oy kullanması halinde bir hükümet krizi ortaya çıkacak.

Kakabeveh, oylamada çekimser kalacağını söyledi. Böylece, Morgan Johansson bugünkü oylamayı geçebilecek gibi görünüyor ve henüz hiçbir şey netleşmese de bir hükümet krizi böylece ortadan kaldırılmış görünüyor.

İsveç basını hafta sonu, Sosyal Demokratlar ile Amineh Kakabaveh arasında yoğun görüşmeler yapıldığını yazdı.

KÜRT YETKİLİLERLE İLETİŞİM KURULDU

Expressen'e bilgi veren kaynak, güven oylaması öncesinde, Sosyal Demokratların kuzey Suriye'deki etkili Kürt temsilcilerle de temasa geçerek Amineh Kakabaveh'i bir hükümet krizinin ortaya çıkmaması için ikna etmek istediklerini de iddia etti.

Kaynak, "Yaptığı şey Kürtler arasında da desteklenmiyor. Tam tersine birçok önemli Kürt kendisini aradı. Bu hükümetin düşmesinin davaları için iyi olmayacağını biliyorlar" dedi. Aynı kaynak Kuzey Suriye'den Kürt temsilci ile Kakabaveh arasında bir konuşmanın da gerçekleştiğini varsayıyor.

KAKABAVEH: SON 24 SAATTE ÇOK SAYIDA TEMSİLCİ BENİ ARADI

Amineh Kakabaveh Expressen gazetesine son 24 satte çok sayıda temsilcinin kendisne ulaşmaya çalıştığını, bunların arasında gazetenin yazdığı kuzey Suriyeli Kürt poltikacının da olabileceğini çok sayıda tanımadığı numara tarafından arandığını ancak kendisinin vakti olmadığı için aramaları cevaplayamadığını söyledi.

Kakabaveh, ancak kendisine ulaşanların tam tersine kendisini karşı durmaya zorladığını da söylüyor.

"İsveç'te bir hükümet krizini engellemeniz için sizi ikna etmeye çalışan hiçbir Kürt temsilciyle hiç görüşmediniz mi?" sorusuna Kakabaveh "Hayır. Ancak görüşmüş olsam bile ben kimsenin etkisinin altında kalmam" şeklinde yanıtladı. (HABER MERKEZİ)

 

 

Öne Çıkanlar