'İsviçreli bilim insanları' açıkladı: Sezon sonunda liglerde sıralama nasıl olacak?

'İsviçreli bilim insanları' açıkladı: Sezon sonunda liglerde sıralama nasıl olacak?
Futbol üzerine yaptığı istatistiksel çalışmalarla bilinen İsviçre'deki CIES Football Observatory, 5 büyük ligde bütün takımlar için ligi nerede bitireceklerine dair bir öngörü yaptı.

İsviçre'de kurulan ve futbol üzerine çalışmalar yürüten bir araştırma laboratuvarı olan "The CIES Football Observatory"in istatistiksel modellemesine göre, Avrupa'nın 5 büyük liginde 2021-22 sezonu sonunda takımların ligi hangi sıralamalarda noktalayacağı üzerine bir sonuç yayımlandı. 

Buna göre, takımların son 365 günlük performansıyla birlikte kadrolarda yer alan futbolcuların devamlılığı, psikolojik durumları, tecrübeleri hesaba katıldı. 

Bu amaçla kullanılan istatistiksel modele göre ayrıca takımların kadro harcamaları da dikkate alındı. 

Çalışma sonucunda sadece ligleri hangi takımların şampiyon noktalayacağı değil, tüm takımların ligi hangi sırada bitireceği öngörüldü. 

Çıkan sonuçlara göre, 2020/21 sezonu ile ilgili olarak, şampiyonlar açısından tek değişikliğin İspanya'da gerçekleşmesi ve Real Madrid'in Atletico ve Barselona'yı geride bırakması bekleniyor.

İngiltere'de ise ilk dört, geçen sezonla aynı sıralamada olacak; ancak Tottenham, Everton'ın beşinci olarak önünde yer alacak. Norwich City, Watford ve Newcastle United küme düşme için başlıca adaylar.

İtalya'da Inter, Napoli ve ezeli rakibi Milan'ı geride bırakırken Juventus kendisine altıncı sırada yer buldu.

Almanya'da ise Wolfsburg, şampiyon Bayern Mnih'in ardından Borussia Dortmund ve Bayer Leverkusen'in önünde muhtemelen ikinci sırada yer alacak.

Fransa'da da Paris St-Germain'den sonra iki Olympique, Marsilya ve Lyon art arda sıralanacak, St-Etienne ise düşmenin ciddi adaylarından olacak.

Öne Çıkanlar