İYİ Parti'den AKP'ye 'insan kaçakçılığı' soruları

İYİ Parti'den AKP'ye 'insan kaçakçılığı' soruları
Belediyeler marifetiyle yurt dışına insan kaçırma faaliyeti tartışılmaya devam ediyor.

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun Malatya’da Yeşilyurt Belediyesi aracılığıyla 45 kişinin yurt dışına ‘gri pasaport’la gönderildiğinin açığa çıkmasıyla ortaya çıkan belediyelerdeki insan kaçakçılığına ilişkin AKP’ye sorular yöneltti.

Prof. Dr. Ergun, AKP’li belediyelerde ortaya çıkan durumu olağanlaştırmak için muhalefet belediyelerini de kapsayan soruşturmalar başlatıldığını hatırlatarak, "AK Parti, faili olduğu skandallar konusunda her geçen gün rekorunu tazelerken, vatandaşlarımızın ‘artık daha ötesi olmaz ’dedikleri çürümüşlükler de yeni boyutlara evrilmektedir" dedi.

İYİ Parti yönetimindeki Yozgat’a bağlı Yerköy Belediyesi’nin de isminin basına yansıtılarak partilerinin de insan kaçakçılığına ortak edilmek istenildiğini söyleyen Prof. Dr. Ergun; Hal böyle iken AK Partili yöneticiler ise kendi belediyelerinde örgütlenen insan kaçakçılığı ağlarının deşifre olmasıyla büyük bir panik içerisine girmişlerdir. Söz konusu yöneticiler, örgütlü bir suç teşkil eden bu olayın üzerini kapatmaya, kapatamayacağını anladıklarında ise diğer muhalefet partilerine ait belediyeler ile İYİ Partili belediyeleri de bu sahtekarlığa ortak ederek sorumluluklarını ortadan kaldırmaya girişmişlerdir" ifadelerini kullandı.

Yerköy Belediyesi’nin söz konusu suçlamaları boşa çıkarttığını kaydeden Prof. Dr. Ergun, "Bizim belediyelerimizin bu konudaki sicili temizdir ve hesabını veremeyecekleri tek bir faaliyetleri yoktur" şeklinde konuştu.    

‘SKANDALLARIN PLANLAYICILARI VE FAİLLERİ İSE NEDEN HALA GÖREVLERİNE DEVAM ETMEKTEDİR?’

İYİ Parti’li Prof. Dr. Ergun, "AK Partili yöneticilerin muhalefet belediyeleri ile İYİ Partili belediyeleri bu organize suça ortak etmek yerine, öncelikle şu sorulara cevap vermesi gerekmektedir" diyerek sorularını şu şekilde sıraladı:

"Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirme Projesi’ni onaylayan kamu görevlileri hakkında şimdiye kadar herhangi bir adli ve idari bir işlem yapılmış mıdır?

Ak Partili belediyeler tarafından yurtdışına kaçırılan 18-25 yaş arasındaki bu kişilerin belediyelerin bulunduğu illerin değil, başka illerin nüfusuna kayıtlı olduğu iddia edilmektedir. Valilikler, 18-25 yaş arasındaki bu insanlara hizmet pasaportu verilirken niçin bu tuhaflığı göz önüne almamışlardır?             

"Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirme Projesi" herhangi bir bakanlık tarafından onaylanmış mıdır? Onaylandıysa onaylayan kişilerle ilgili herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

Muhaliflere yönelik en küçük hadiselerde bile delillerin karartılacağı gerekçesi ile gözaltılar olurken, bu skandalların planlayıcıları ve failleri ise neden hala görevlerine devam etmektedir?

Dolayısıyla bu hususta AK Partili yöneticilerin yapması gereken şey muhalefet belediyelerini bu suça ortak etmeye çalışmak değil, kendi belediyelerinde ortaya çıkan bu örgütlü suçun üzerine gitmek ve sorumlularını bir an önce yargıya teslim etmektir.

Öne Çıkanlar