Pınar Gültekin cinayetinde ceza indirimi kararına tepkiler sürüyor: Toplumun adalet duygusu yaralandı

Pınar Gültekin cinayetinde ceza indirimi kararına tepkiler sürüyor: Toplumun adalet duygusu yaralandı
Pınar Gültekin cinayetinde sanığa 'haksız tahrik indirimi' ile verilen cezayı eleştiren İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Yüksel, İstanbul Sözleşmesi’nin önemine vurgu yaptı.

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i öldüren Cemal Metin Avcı’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının ‘haksız tahrik’ indirimiyle 23 yıla düşürülmesine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Gültekin’i öldüren Avcı’nın cezasında yapılan indirime ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Kadın Kolları Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, "Hukuka ve adalete olan güvenin sarsılmamasından yanayız. Bu tür kararlar toplumun adalet duygusunu yaralamaktadır. İstanbul Sözleşmesi’nin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguluyorum" dedi.

‘CEZA İNDİRİMİ HANGİ HUKUKÇU GEREKÇEYE DAYANDIRILDI?’
ANKA’ya konuşan İYİ Partili Yüksel, "Pınar Gültekin davasında haksız tahrik indirim kararı hepimizi derinden yaralamıştır. Gerekçeli kararı bilmiyoruz ancak haksız tahrik indiriminin uygulanmasının hukuki dayanağı olmadığı kanaatindeyiz. Gerekçeli kararı görmedik ancak basına yansıdığı kadarıyla iki kişi arasında bu olay ardından sanığın ailesinin olaya dahil olmasıyla olaylar zincirine baktığımızda yerel mahkemelerin haksız tahrik indirimini hangi hukuki gerekçelere dayandırdığını merak etmekteyiz. Hukuka ve adalete olan güvenin sarsılmamasından yanayız, bunun için yargılamanın diğer aşamalarında istinaf ve Yargıtay’da bu durumun dikkate alınacağını kanaatini taşıyoruz. Bu tür kararlar toplumun adalet duygusunu yaralamaktadır lütfen buna dikkat edelim ve İstanbul Sözleşmesi’nin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguluyorum, acılı Gültekin ailesine de tekrar baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Pınar Gültekin’den 16 Temmuz 2020’den itibaren haber alınamamış, 21 Temmuz 2020’de gözaltına alınan Cemal Metin Avcı, Pınar’ı boğarak öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup yaktığını, üzerine de beton döktüğünü itiraf etmişti. Avcı’nın gösterdiği yerde, Gültekin’in yanmış cesedine ulaşılmıştı.

Cinayete ilişkin 20 Haziran’da görülen karar duruşmasında Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi sanık Cemal Metin Avcı’yı müebbet hapis cezasına çarptırdı ancak cezada ‘haksız tahrik indirimi’ yarak 23 yıla indirdi.

Mahkeme heyeti, Avcı'ya yardım etmekle suçlanan sanık kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın ise beraatine karar vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar