İzmir Tabip Odası'nın raporu sosyal medya siteleri tarafından engellendi

İzmir Tabip Odası'nın raporu sosyal medya siteleri tarafından engellendi
Koronavirüs raporu yayınlayan İzmir Tabip Odası, sosyal medya hesaplarına kısıtlama getirildiğini duyurdu.

Türkiye'deki yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarını ve hayatı kaybedenlerin sayısını il il raporlaştırıp kmuoyuna açıklayan Tabip Odalarına baskı ve sansür artıyor.

Vaka sayılarını sosyal medya hesaplarından kamuoyunaaçıklayan İzmir Tabip Odası'nın sosyal medya hesaplarına kısıtlama getirildi.

Kısıtlamanın, düşünce ve ifade özgürlüğünde yerinde olmadığını savunan İzmir Tabip Odası, yaptığı açıklamada, uygulanan sansürün, sosyal medya platformlarının özgürlükçü bakış açısına da aykırı olduğunu belirtti.

SOSYAL MEDYA SİTELERİ PAYLAŞIMI ENGELLEDİ

Salgın döneminde halkın doğru bilgilendirilmesinin önemli olduğu belirtilen İzmir Tabipler Odasıyaptığı açıklama ile paylaşmak istedikleri rapora sosyal medya siteleri tarafından yapılan sansürü şu ifadelerle anlattı:

"31.03.2020 tarihinde, İzmir Tabip Odası resmi facebook sayfasında, yine odanın resmi web sayfasından bir paylaşım yapılmak istendiğinde, 'Bu bağlantıyı paylaşamazsınız, izmirtabip.org.tr, Bu bağlantı Topluluk standartlarımıza aykırı olduğu için içeriğin paylaşılamadı. Bunun topluluk standartlarımıza aykırı olmadığını düşünüyorsan, bize bildir' uyarısı alınmış ve paylaşım yapılamamıştır.

SOSYAL MEDYA SİTELERİ İZMİR TABİP ODASININ RAPORUNU ENGELLEDİ

Paylaşılmak istenen haber ise 'İzmir Tabip Odası Koronavirüs Raporu'dur. Daha sonra web sayfasındaki hiçbir haber linkinin paylaşılamadığı görülmüştür. Facebook yönetiminden herhangi bir uyarı gelmeden ve neye dayandığı belli olmayan Facebook ve Instagram İzmir Tabip Odası hesaplarına kısıtlama getirilmiştir. Bununla ilgili Facebook yönetimine yazı gönderilmiş ancak henüz bir yanıt alınamamıştır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar