Kabine toplantısının ardından konuşan Erdoğan: Sokağa çıkma yasaklarını kaldırıyoruz

Kabine toplantısının ardından konuşan Erdoğan: Sokağa çıkma yasaklarını kaldırıyoruz
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarda bulunuyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçti. Erdoğan, "Salgın döneminin dünyada parlayan yıldızı olduk" ifadelerini kullandı. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 

Erdoğan, 1 Temmuz'dan itibaren sokağa çıkma kısıtlamalarının sona ereceğini açıkladı.  

Türkiye dünyada salgın döneminin dünyada parlayan yıldızı olmuştur. Hükümet olarak tedbirlerden etkilenen kesimlerin yükü hayata geçirdiğimiz destek ve teşvik paketleriyle azalttık.

COVİD-19 KARARLARI

  • 1 Temmuz'da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz. Müzikle ilgili sınırlamayı da 24.00'e çekiyoruz.
  • Şehirler arası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor.
  • Turizm sektörüne verdiğimiz KDV desteğini 1 ay daha uzatıyoruz. 

Erdoğan, müzik ile ilgili kararı açıkladıktan sonra, "kusura bakmasınlar, gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok" ifadelerini kullandı.     

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası pandemi yasakları arasına sıkıştırdığı müzik yasağına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan jet tepki geldi.

Kılıçdaroğlu, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Beyefendi müzik yasağını gece 24’e çekiyoruz, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok demiş. Yasaklar ideolojik diyoruz baştan beri. Erdoğan; rahatsızlıktan bahsedeceksen, ülke senden rahatsız, ona ne yapacaksın? Seçimden kaçmak dışında bir şey geliyorsa aklına, haber ver. Trollerine mangalda kül bıraktırmıyorsun sosyal medyada ama konu seçime gelince, yerinde yeller esiyor."

NATO ZİRVESİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta düzenlenen NATO Zirvesi'ndeki görüşmelerini değerlendirirken, "NATO Zirvesi boyunca gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde dayanışma ruhuna vurgu yaptık. Türkiyesiz bir NATO'nun varlığını sürdürmesi dahi oldukça güçtür" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkan satır başları şu şekilde: 

'İLK YÜZ YÜZE GÖRÜŞME ÖNEMLİYDİ'

Sayın Macron, Miçotakis ve Biden ile doğrudan temaslarımızı sıklaştırma konusunda mutabık kaldık. Çözüm yollarını bulma konusunda karşılıklı olarak ifade ettik. Biden ile yapılan görüşme göreve geldikten sonra ilk yüz yüze yapılan görüşme açısından çok önemliydi.

BİDEN İLE BUNDAN SONRA İŞBİRLİĞİMİZ KONUSUNDA VERİMLİ BİR GÖRÜŞME YAPTIK'

Bu görüşmede ülkelerimiz arasında bilinen sorunları karşılıklı ifade ederek tekrar ortaya koyduk. Bununla kalmadık, asıl bundan sonraki işbirliği kapsamında görüş alışverişinde bulunduk. Sayın Biden ile bundan sonraki iş birliğimiz konusunda verimli bir görüşme yaptık.

ABD ile üstesinden gelinemeyecek hiçbir meselenin bulunmadığı konusunda mutabık kaldık. ABD ile olumlu ve yapıcı bir temelde yeni bir dönemin kapısını araladığımıza inanıyoruz. ABD ile diyalog kanallarımızı geliştirme ve maksimum faydaya dönüştürmekte kararlıyız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar