Kadın voleybol takımının kaptanı Eda Erdem'e 'kırık parmak' tehdidi

Kadın voleybol takımının kaptanı Eda Erdem'e 'kırık parmak' tehdidi
Türkiye Kadın Millî Voleybol Takımının kaptanı Eda Erdem'e yönelik tehdit sözleri paylaşıldı.

Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları B Grubu ilk maçında, son olimpiyat şampiyonu Çin'i dün 3-0 mağlup etmiş ve bu galibiyet büyük yankı uyandırmıştı. 

Ancak bu başarı herkesi 'memnun etmedi'. Kadınlara yönelik sözleri nedeniyle Diyanet'teki işine son verilen ilahiyatçı İhsan Şenocak, Twitter'da, voleybol milli takımının galibiyet pozu üzerinden "İslamın kızı! Sen oyun alanlarının değil, imanın, iffetin, ahlakın, hayanın, edebin sultanısın; sen 'burnunu göstermekten utanan' anaların evladısın. Ekranlara ve sakallı ağabeylerinin popüler kültürün kurbanlarına 'sultan' demesine aldanmayasın! Umudumuz da, duamız da sensin!" diye yazdı.

İhsan Şenocak'ın mesajına olumsuz tepkiler kadar olumlu tepkilerin gelmesi dikkat çekti. "Yalnız Değildir" etiketiyle "İhsan Hoca hakkı söylüyor" notunu paylaşan Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün mesajının ardından, kadın sporcular tehditlerin hedefi oldu.

Son tehdit ise Ömer Faruk Altay adlı bir twitter kullanıcısından takım kaptanı Eda Erdem'e yönelik oldu. 

Altay, Ümit Kıvanç'ın "Siz onu öbür parmak sayın" paylaşımına yanıt olarak, "Ümit, bir gün bir yerlerde parmakları kırık vaziyette bulunursa sebebi kendisidir" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar