Kadir İnanır'dan koronavirüs yorumu: Bireysel mutluluk diye bir şey kalmadı

Kadir İnanır'dan koronavirüs yorumu: Bireysel mutluluk diye bir şey kalmadı
Kadir İnanır 'İnsanları barışa ortaklaşalığa çağırırken haklı olduğumuz da ortaya çıktı. Bireysel mutluluk diye bir şey kalmadı. Zaten de temelde yoktu. Ama şimdi iyice açığa çıktı' dedi.

Sinema oyuncusu Kadir İnanır, koronavirüsü nedeniyle karantinada yaşadıklarını ve yaptıklarını anlattı. Hayat arkadaşı, tiyatro ve sinema oyuncusu Jülide Kural’la birlikte Dalaman’da yaşayan İnanır, salgın sonrasında insanlığı ‘dijital bir diktatörlüğe’ gideceği şeklindeki iddiaya, "Bu savın yaşama şansı yok" yanıtını verdi. Sanatçı, salgın süreci ile birlikte ‘bireysel mutluluk’ diye bir şey olamayacağının iyice ortaya çıktığını söyledi.

Posta gazetesi yazarı Oral Çalışlar’ın sorularını yanıtlayan İnanır, yaşadıkları yerin şehirden uzakta olduğunu ve karantina günlerinde birikmiş yazılar, kitaplar ve anıları toparlama şansı bulduğunu söyledi. Ev işlerine de katıldığını belirten sanatçı, "Gündemi takip ediyoruz. Bütün yaşam unsurlarının ne kadar birbirine bağlı olduğu belirgin hale geldi. İnsanları barışa ortaklaşalığa çağırırken haklı olduğumuz da ortaya çıktı. Bireysel mutluluk diye bir şey kalmadı. Zaten de temelde yoktu. Ama şimdi iyice açığa çıktı. Parası olan Londra’ya seyahat edemeyeceğine, istediği mağazadan alışveriş edemeyeceğine göre… Vicdan sahibi olma yönünde hızla ilerlediğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

‘SAVAŞ SANAYİ KONUSUNDA BİLGİ SAHİBİ OLMALIYIZ’

İstatistiki raporlar okuduğunu ve dünya silah sanayini araştırdığını belirten İnanır, "Silah sanayi niye var? Referans kitapları buldum. Notlar çıkarıyorum. Bu konuda bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Çok fazla şey silah sanayine bağlı" şeklinde konuştu. Kadir İnanır, "Bazıları diyor ki, ‘karantinadan sonra, daha barışçı bir dünya gelecek’, bazıları da dijital diktatörlüğe doğru gittiğimizi söylüyor" sorusuna ise şöyle yanıt verdi: "İkinci savın yaşama şansı yok. Benim savunduğum tek bir gerçek var. Bir ev düşün, yaşam kaynağı olan para ve gıda girmediği sürece, hiçbir düzen ayakta kalamaz.

Öne Çıkanlar