Çavuşoğlu'na 'Katar'a mali destek için mi geldiniz?' diye soruldu, TRT yayını kesti

Çavuşoğlu'na 'Katar'a mali destek için mi geldiniz?' diye soruldu, TRT yayını kesti
Katarlı gazeteci, Çavuşoğlu’na 'Acaba, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik kabusu aşması için Katar'a mali destek talep etmek için mi geldiniz?' diye sordu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Katar’ın başkenti Doha’da Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Al Sani ile görüştü.

Bakan Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada "Katar Dışişleri Bakanı kardeşim Şeyh Muhammed’le Stratejik Yüksek Komite 7. Toplantısı’nın hazırlıklarını yaptık. Savunma, ekonomi, eğitim, kültür ve sağlık dahil her alanda işbirliğimizi derinleştiriyoruz. Afganistan, Libya ve Suriye gibi bölgesel konuları da ele aldık" dedi.

Görüşmenin ardından yapılan ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çavuşoğlu’na Reuters muhabiri Katarlı bir gazeteci, "Acaba, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik kaosu aşması için Katar’a mali destek talep etmek için mi geldiniz?" sorusunu yöneltti.

Ancak bu ana kadar basın toplantısını canlı yayınlayan TRT Haber, birden yayını kesti. Yayının TRT World’de de cevabı beklenmeden kesildiği öğrenildi.

'KATAR’A PARA GÖNDERMESİ İÇİN DEĞİL, İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMEK İÇİN GELDİK'

TRT Haber’in kestiği kısımda Çavuşoğlu söz konusu soruya, "Öyle bir tablo çizdiniz ki Türk ekonomisi tamamen bitmiş tükenmiş gibi. Böyle bir şey doğru değil. Ekonomik göstergelere baktığınız zaman Türkiye ekonomisinin büyümesi dünyada ilk sıralarda. Sadece OECD’de değil dünyada ilk sıralarda. Ve uluslararası kuruluşlar da bu büyüme oranlarını güncellediler. Diğer tarafta ihracata baktığımız zaman keza öyle. Üretim kapasitesine baktığınız aman arttığınız görüyoruz. Katar’dan herhangi spesifik olarak Türkiye’ye para göndermesi için değil, ilişkilerimizi her alanda geliştirmek için geldik." şeklinde cevap verdi.

KATAR'DAN AÇIKLAMA

Al-Sani, Türkiye ekonomisi ile ilgili şunları söyledi: "Türkiye’deki ekonomik durumu yakından izliyoruz. Türkiye’deki ekonomik sorunlardan ortaya çıkacak fırsatları dört gözle bekliyoruz" dedi. Ankara ve Doha birçok anlaşma ve iş birliğine imza atmaya hazırlanırken Çavuşoğlu da açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Ankara’nın Doha’dan finansal destek isteme planları olmadığını vurguladı.

Öne Çıkanlar