Katı atık işçileri baskılara karşı eyleme geçti

Katı atık işçileri baskılara karşı eyleme geçti
Katı atık işçileri, kendilerine yönelik baskılar ve çekçeklerinin ellerinden alınmasına karşı eyleme geçti. Polis işçilere müdahale etti.

Katı atık işçileri, son dönemde depolarına yapılan baskınlar ve kendilerine yönelik baskıları protesto etmek için Bahçelievler Yenibosna'da bulunan Kuleli Parkı’nda oturma eylemi gerçekleştirmek istedi. Eyleme çok sayıda işçi yanı sıra İstanbul Geri Dönüşüme Katkı Derneği (İGAKATDER) Başkanı Mesut Aygün de katıldı.

Oturma eylemi düzenlenmek isteyen işçilere polis müdahale ederek oturma eylemi başlatmalarına engel oldu.

'TEBLİGAT VERİLMEDEN DEPOLARIMIZA EL KONULDU'

Burada yapılan açıklamada söz alan Mesut Aygün, valiliğe tepki gösterdi. Valiliğin baskınları meşrulaştırmaya çalıştığına işaret eden Aygün, "Topladığımız her şeye el koydular. Yine hiç bir tebligat yapılmadan Bahçelievler’deki arkadaşlarımızın depolarına dükkânlarına el konuldu. Biz bunu protesto ettik, bunun suç olduğunu söyledik. Valilik, bizim çevreyi kirlettiğimizi çevresel temizliğe zarar verdiğimizi öne sürüyor. Sanki biz gayri meşru iş yapıyormuşuz gibi saldırılarını meşrulaştırıyor.

Biz bunu Bahçelievler belediyesi önünde tepkimizi, öfkemizi dile getirmek için eylem gerçekleştirdik. Daha sonra Ümraniye’de arkadaşlarımıza ranta dayalı saldırı gerçekleştirildi" dedi.

'HAKKIMIZI ALANA KADAR BURADAYIZ'

İçişleri Bakanlığının valilikle ortaklaştığını belirten Aygün, "Sesimizi duyurana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından işçiler, tekrar polisin müdahalesi ile karşılaştı. Polis, işçileri zorla bulundukları parkın dışına çıkardı.

İşçiler, yarın da saat 20.00’da aynı parkta bir araya geleceklerini söyledi. (MA)

Öne Çıkanlar