Kayyım yönetimindeki Cizre'de dezenfektan yok

Kayyım yönetimindeki Cizre'de dezenfektan yok
Covid-19 vakalarının yoğun olduğu Cizre'de, kayyım yönetiminde belediyenin dezenfektan ekibinin bulunmadığı ortaya çıktı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaz aylarında Covid-19 vakaları tavan yapmış, hemen hemen her mahallede binalar karantina altına alınmıştı. Kayyım atanan Cizre Belediyesi ekipleri o dönem evleri ve sokakları dezenfekte edip, gerekli önlemleri alıyordu. Son dönemde vaka sayısında yeniden bir artış yaşanan ilçede belediye dezenfektan çalışması yapmıyor. Konuya ilişkin belediyeyi arayan yurttaşlara ise "Dezenfektan ekiplerimiz yok" yanıtı veriliyor.

HALK HİZMET BEKLİYOR

Kardeşinin koronovirüs testinin pozitif çıkması üzerine belediyeyi aradığını belirten bir yurttaş, "Kardeşimin testi pozitif çıktığı için ailenin diğer üyeleri için endişeliyim. Belediye daha önce dezenfekte yapıyordu, bu konuda ne yapabilirim? Diye sordum, belediye çalışanının, ‘Dezenfektan ekibimiz yok ve evlere dezenfektan yapmıyoruz. Belediyenin ilk başlarda böyle bir çalışması ve ekibi vardı ama artık yok. Bu büyük bir eksiklik ama maalesef dezenfektan çalışması yapılmıyor" dedi.
 
DEZENFEKTAN EKİBİ YOK
 
İddiaya göre Cizre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü şunları söyledi: "Dezenfektan çalışmamız yok. Bir ay içinde haşere için ilaçlamamız başlayacak. Ama şimdilik dezenfektan çalışmamız yok. Koronavirüs ilk çıktığında dezenfektan çalışması vardı ama şuan için yok. Dezenfektan çalışmasının başlayıp başlamayacağı hakkında da bir bilgiye sahip değiliz." 
 
Cizre Belediyesi tarafından kentin muhtelif yerlerinde kurulan dezenfektan istasyonlarının da aylardır boş olduğu belirtildi. (MA)

Öne Çıkanlar