KCDP: İran bize çok uzak diye düşünmeyin

KCDP: İran bize çok uzak diye düşünmeyin
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından katledilmesini İran Büyükelçiliği önünde de protesto etti.

Yağmur KAYA


+GERÇEK - Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) Kadın Meclisleri, İran’da Mahsa Amini’nin ahlak polisi tarafından öldürülmesini Fatih'te bulunan İran Konsolosluğu önünde protesto etti.

İstanbul Valiliği önünden İran Konsolosluğu önüne yürüyen çok sayıda kadın, ellerinde Mahsa Amini'nin fotoğrafını taşıyarak, İran'da direnen kadınlara selam gönderdi. 

Eylemde konuşan KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim, "Saçlarımızın telini sorun ediyorlarsa; onların gerici, yobaz fikirleri saçlarımızın tellerinde boğulacak" dedi. 

Ataselim, elinde tuttuğu saçları göstererek, "Arkadaşlar buna herkes baksın. Bugün İran Konsolosluğu önündeyiz. İranlı kardeşimiz gibi nice kadın sorunlu kıyafet dayatmaları yüzünden öldürüldü. Ardından yapılan eylemlerde nice kadın ve yurttaşlar öldürüldü. İran'da direnen halklara, özgürlükleri için direnen kadınlara selam olsun. 'Mücadeleniz mücadelemizdir' demek için buradayız. 

'İRAN BİZE UZAK DİYE DÜŞÜNMEYİN'

Her zaman dünya kadınlarının arkasındayız. Bizler bu topraklarda eşitlik, özgürlük için mücadele edenleriz. Her gün kadınlar öldürülürken, kadın cinayetlerini durdurmak için mücadele edenleriz. İran bize çok uzak diye düşünmeyin" dedi. Kadınlar üzerindeki baskıların önüne geçmek için mücadele etmek gerektiğini vurgulayan Ataselim, "Bizler mücadele edeceğiz ki bu gidişatı durduracağız. Ve şunu söyleyelim: İran'ı İran'daki rejimi kendine rehber edinenler bilsin ki bizler kıyafet yatmasının olmadığı bir laiklik için mücadele edeceğiz. Direneceğiz sonuna kadar" dedi. 

'SAÇLARIMIZIN TELİNDE BOĞULACAKSINIZ' 

İran Konsolosluğu önünde polis engeliyle karşılaşmalarını Türkiye'deki kadınlara yönelik baskıların bir örneği olarak gösteren Ataselim, "Türkiye'de de çokça baskıyla karşılaşıyoruz. Bugün burada durdurulmamızda buna bir örnek. Bununla birlikte saçlarımızın telini sorun ediyorlarsa onlar, onların o gerici, yobaz fikirleri, saçlarımızın tellerinde boğulacak. Hepsini gömeceğiz saçlarımıza. Ve aynı zamanda arkadaşlar bu gördüğünüz saçtan bayrak var ya bu bayrak. Bu bayrak İran'da ve tüm dünyada ve Türkiye'de kadınların özgürlük mücadelesinin bayrağı olacak. Ve sonuna kadar dalgalandırmaya devam edeceğiz. İran'da ölen öldürülen rejim güçleri tarafından kim tarafından ahlak polisleri tarafından öyle bir kendilerine rehber edilenler var ki Türkiye'de de geçtiğimiz günlerde Saraçhane'de yapılan yürüyüş bu hevesin göstergesiydi. Hiç heveslenmeyin. Bizler kadınlar, LGBTİQ+lar eşit, özgür, yaşamak isteyen yurttaşlar buna asla izin vermeyeceğiz. Ve İran'da direnen kardeşlerimize dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz arkadaşlar. Asla yalnız yürümeyeceksin sözünü veriyoruz" diye konuştu.

Öne Çıkanlar