Kılıçdaroğlu 'kaçış planını' açıkladı: TÜRGEV ve Ensar üzerinden ABD'ye para kaçırıyorlar

Kılıçdaroğlu 'kaçış planını' açıkladı: TÜRGEV ve Ensar üzerinden ABD'ye para kaçırıyorlar
CHP lideri beklenen videosunda, 'Erdoğan ailesinin ABD'de kurulan bir vakfa TÜRGEV ve Ensar aracılığı ile 1 milyar lira kaçırdığını' iddia etti. Kılıçdaroğlu, 'Tüm belgeler elimizde' dedi.

"Akşam 22.00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim; Erdoğan sakın reddetmeye kalkma, bütün belgeler elimizde" diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan beklenen paylaşımı yaptı. Kılıçdaroğlu  #BizeKatılın etiketiyle yaptığı paylaşımında "Onlar kaçacak yer ararken, bizim başka memleketimiz yok. Biz bir yere gitmiyoruz, bu devleti birlikte ayağa kaldıracağız. Başını dik tut sevgili halkım. Sen varsın ve daha iyisini hak ediyorsun. Geliyor mutlu, huzurlu günler!" dedi.

'SARI BÜROKRATLARA' SESLENDİ

Konuşmasına "sarı bürokratlara" seslenerek başlayan Kılıçdaroğlu, "Sizler devleti, kanun dışı talimatları uygulayarak adeta bitkisel hayata soktunuz. Bu süreçte kendinizi de bitirdiniz. Öncelikle birazdan açıklayacağım şey skandalla yolsuzluklara dikkat çekmek değildir. Bunların ne olduğunu sağır sultan da biliyor. Amacım komaya sokulan bu devleti uyandırmaktır. Komaya sokulan bu devi uyandırmak ve çalışır hale getirmektir. Ama size de bir iyilik yapıyorum sarılar. Bu suç gemisinden inin kurtarın kendinizi. Ufak cezalarla kurtulun. Bugün içlerinden vahim birini açıklıyorum" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

'BELGELER ELİMİZDE'

Belgeler elimizde. Para akışlarının hepsi elimizde. Anlatayım. Bir vakıf kurduruyorlar Amerika’da. Neden Amerika? Ülkeyi Kataristan’a dönüştürenler Katar’a gider diye beklersiniz ya, biliyorlar ki o ülkelerde hukuk yok. İlk uçakla geriye gönderirler bunları. Amerika kanunlarının arkasına ise gizlenebilirler. Orası hukuk devleti. Yani hukuksuzlukla yok ettikleri ülkede hukuka sığınmak için ABD’ye kaçmak istiyorlar. Kendileri için yeni bir Pensilvanya yaratmanın peşindeler.

'VAKIF YÖNETİMİ ERDOĞAN AİLESİNE AİT'

Peki ne yapıyorlar? Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait. Şimdi isim vermeyeyim. Belki kendileri söyler.

Aile içi işlerine karışmayın. Şimdi; bu paravan yapının izin çıkarma hakkı kazanması için paraya ihtiyacı var. Türkiye’den iki vakıf seçiliyor. Öğrenciler için kurulmuş süsü verdikleri vakıflar… Bu vakıfların asıl var olma sebeplerini de bugün öğreneceksiniz. TÜRGEV ve Ensar.

Bu vakıflar başlıyor paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 20 milyon dolar. Bir 10 milyon dolar. Bir 20 milyon dolar. Bir 10 milyon dolar. Bir TÜRGEV, bir Ensar, bir TÜRGEV, bir Ensar… Durmuyorlar. Para gönderimi listesinin sonu yok.

'DÖKÜMLERİ ELİMİZDE'

Hepsinin dökümleri elimizden. Sevgili halkım, 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika’ya. Ensarcığım, TÜRGEV’ciğim… Bu paraları size kim verdi? Siz bu paraları nereden buldunuz? Siz bu paraları neden Amerika’ya sürekli transfer ediyorsunuz? Bu dövizleri neden Amerikalara taşıyorsunuz? Paralel hayatlar kurma görevini size kim verdi?

Gelelim Amerika’ya kaçmaya hazırlananlara… Yeni iktidarın sizi orada rahat bırakacağını mı düşünüyorsunuz? Vallahi çok fena yanılıyorsunuz.

ERDOĞAN'A ÇAĞRI

Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var? Çık söyle. Aileden kim gönderiyor bu paraları? Ve yine ailenden kim alıyor bu paraları karşı tarafta, yani Amerika’da? Çık anlat. Çekinme.

BELEDİYELERİNE SESLENDİ

Son olarak halkın belediyelerine sesleniyorum. Bu paravan derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bu derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkın. Yurtlarınıza alın. Onlar masum, onlar suçsuz. İşte sevgili halkım, emekliye bu yüzden para yok. Bu yüzden bir litre süt 20 lira.

Bu yüzden dört milyon abonenin elektriği kesiliyor. Bu ülkede çocuklar bu yüzden yatağa aç ve karanlıkta giriyor. Bu yüzden ekmek bulamıyor. İnsanlarımız bu yüzden mağdur.

'KALDIR KAFANI VE BİZE KATIL'

Uyan ey halkım, artık uyan. Onlar kaçacakları yerin yolunu yaparken senin gidecek bir yerin yok. Bizim başka memleketimiz yok. Artık uyan, kaldır kafanı ve bize katıl.

PARA AKTARILAN VAKIF TÜRKEN VAKFI MI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'ın "kaçış planı" diye duyurduğu videoda bahsettiği paranın aktarıldığı ABD'deki vakfın TURKEN olduğu öne sürülüyor.

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, TÜRGEV ve Ensar Vakfı’nın ABD’de kurduğu TURKEN Foundation'ın toplam varlıklarındaki büyümeye dair dikkat çeken bilgiler açıklamıştı.

CHP'nin ABD Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada Türken Foundation'un vergi beyannamesine ulaşıldığı belirtilerek "ABD Gelir Dairesi’nden (IRS) aldığımız bu resmi beyanname 1 Temmuz 2019 ve 30 Haziran 2020 arası tarihleri kapsıyor. Sadece o sene TURKEN Foundation’a 9.3 milyon dolar bağış gelmiş" bilgisi verilmişti.

ESRA ALBAYRAK VE BİLAL ERDOĞAN İMZALI

Yurter Özcan Turken Foundation'un 2014 senesinde ABD'de ENSAR ve TÜRGEV'in ortak kuruluşu olarak açıldığını hatırlatmıştı. 

Vakfın ülkedeki kuruluş belgesinde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın imzası bulunuyor. Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak ise vakfın yönetim kurulu üyeleri arasında yer alıyor. 

İNGİLTERE’DE DE VAR

Türgev’in internet sayfasında Turken Vakfı’nun Türgev ve Ensar Vakfı ile birlikte kurulduğu belirtilerek şu bilgeler veriliyor:

"TÜRGEV ve Ensar Vakfı’nın ABD’de ve İngiltere’de birlikte kurdukları TURKEN Vakfı, ABD’ye ve İngiltere’ye gelen Türk öğrencilere başta konaklama ve burs olmak üzere imkanlar sağlayarak destek olmayı amaçlamakta, aynı zamanda kendi kültür ve değerlerini korumalarını hedeflemektedir. Öğrenciler için ilk evini New York’da açan vakıf, misafirlerine pek çok sosyal ve kültürel imkân sunan 200 kişilik bir kompleks inşa etmeye başladı. TURKEN Vakfı, başta New York olmak üzere Washington, Boston, Virginia, Syracuse şehirlerinde toplam 8 öğrenci evi ile yaklaşık 50 öğrenciye hizmet veriyor.

Turken Foundation, basta New York olmak üzere; öğrenciler ile birlikte sosyal ve kültürel etkinlikler yapmaya devam etmektedir. Her yıl Ramazan ayında Müslüman öğrencilere New York’ta iftar yemeği verilmekte bununla beraber Youth Bridge projesi kapsamında her yıl sayıları 100’ü aşan Amerikalı misafir öğrenci Türkiye’de ağırlanmaktadır.

Vakfımız 2015 yılında kurulan TURKEN Vakfı UK ile İngiltere’de de öğrencilerimize kucak açmaya başlayarak Londra’da bulunan merkez ofisi üzerinden akademik ve sosyal anlamda Türkiye’den gelen öğrencilere ev sahipliği yapmaktadır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar