Kılıçdaroğlu: Sağ sol ayrımı kalmamıştır, vatanın bütünlüğü ile sorunu olmayanlarla bir araya gelebiliriz

Kılıçdaroğlu: Sağ sol ayrımı kalmamıştır, vatanın bütünlüğü ile sorunu olmayanlarla bir araya gelebiliriz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, merkez sağ siyasette yer alan isimlerle bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, merkez sağda yer alan tanınmış siyasilerle bir araya gelerek, "Benim açımdan bakıldığında, sağ sol ayrımı kalmamıştır. Vatanın bütünlüğü ile sorunu olmayan, demokrasiden yana olan herkesle bir araya gelebiliriz" dediği öğrenildi. Eski Kırıkkale milletvekili Kemal Albayrak'ın ise "Mazlumların partisi olarak geldiler, rezidansların partisi oldular" diyerek kurucusu olduğu AKP'yi eleştirdiği belirtildi. 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir otelin salonunda aralarında AKP kurucu üyesi, eski Kırıkkale Milletvekili Kemal Albayrak, Süleyman Demirel ile Tansu Çiller döneminde DYP’de uzun süre siyaset yapmış olan eski bakanlardan Esat Kıratlıoğlu’nun da bulunduğu merkez sağ siyasetçilerle bir araya geldi. Edinilen bilgilere göre, CHP yönetiminden isimlerin de bulunduğu toplantıda merkez sağ partilerde görev yapmış isimler güncel siyasi gelişmeleri değerlendirdiler.  

KILIÇDAROĞLU: VATANIN BÜTÜNLÜĞÜ İLE SORUNU OLMAYAN HERKESLE BİR ARAYA GELEBİLİRİZ

Edinilen bilgiye göre CHP Lideri Kılıçdaroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, "18. Yüzyıl dünya görüşleri ile günümüz sorunlarına çözüm aramak doğru bir yaklaşım değildir. Benim açımdan bakıldığında, sağ sol ayrımı kalmamıştır. Vatanın bütünlüğü ile sorunu olmayan, demokrasiden yana olan herkesle bir araya gelebiliriz" diyerek katılımcıların tespitlerini dikkatle dinledi.

KURUCUSUNDAN, AKP’YE: MAZLUMLARIN PARTİSİ OLARAK GELDİLER, REZİDANSLARIN PARTİSİ OLDULAR

AKP kurucu üyesi, Kırıkkale 20 ve 21. Dönem milletvekili Kemal Albayrak’ın toplantıda yaptığı konuşmada, AKP’ye ağır eleştiriler yönelttiği kaydedildi. Albayrak, "Bu iktidar döneminde ızdırabı gördük, şimdi ızdıraptan nasıl kurtulunur arayışı içindeyiz. Mazlumların partisi olarak geldiler, rezidansların partisi oldular. Milletimizin ve devletimizin hayrı için bu böyle devam etmemelidir. Türkiye’de şu anda 106 tane siyasi parti var, bütün siyasi partileri davet edin ve kimseyi dışarda bırakmadan ittifak yapın. Kurtuluşumuzu bunda görüyorum" dedi.

ESAT KIRATLIOĞLU: TECRÜBELERİMİ VE BİRİKİMİMİ SİZE SUNMAYA HAZIRIM

Toplantıya merkez sağın temsilcisi olarak katılan Süleyman Demirel ve Tansu Çiller’in eski kurmaylarından Esat Kıratlıoğlu ise yaklaşık 60 yıldır siyasetin içinde bulunduğunu vurgulayarak, "Başbakanlık ve Genel Başkanlık dışında siyasetin her kademesinde görev yaptım. Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı ortamdan kurtulması için tecrübemi ve sosyal çevre birikimimi sizlere sunmaya hazırım. Ancak böyle bir ortamda geçmiş dönem tartışmalarını bugüne taşımak doğru değildir" tespitinde bulundu.

ESKİ THK BAŞKANI KARAKUŞ: DURUŞUNUZU DESTEKLİYORUZ 

Toplantıda eski Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı, emekli Pilot Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş ise 104 emekli amiralin açıklaması ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu’nun görüşlerini desteklediklerini söyledi. Karakuş şöyle konuştu:

"İnsanların görüş açıklamasını baskı ile önlemeye çalışıyorlar. Bildiri denilen açıklamaya imza atan 104 amiralden 70’ini bizzat tanırım, bunların 22 tanesi Ergenekon ve Balyoz’dan hapis yatan, mahkemelerde uğraşan arkadaşlarımızdır. Bunların devletimiz, milletimiz ve demokrasimiz aleyhine bir işin içinde olacağını düşünmemiz mümkün değildir. Emekli Subaylar Derneği’nin bu açıklamayı kınadığını söylediler, ancak kınama söz konusu değil, kınadılar diye algı oluşturmaya çalışıyorlar. Sizin bu konudaki duruşunuzu, açıklamalarınızı takdir ediyor ve destekliyoruz." (ANKA/ Mehtap Belen)

Öne Çıkanlar