Kılıçdaroğlu: Suriyelileri davul zurnayla göndereceğiz

Kılıçdaroğlu: Suriyelileri davul zurnayla göndereceğiz
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘En geç iki yıl içinde Suriyeli kardeşlerimizi davulla, zurnayla kendi ülkelerine yolcu edeceğiz’ dedi.

+GERÇEK-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay EXPO 2021 Ankara Lansmanı'nda açıklamalarda bulundu. Hatay'ın coğrafik öneminden söz eden Kılıçdaroğlu, "Şöyle bir sözümüz var. En geç iki yıl içinde Suriyeli kardeşlerimizi davulla, zurnayla kendi ülkelerine yolcu edeceğiz. Onların kendi iradeleriyle, kendi ülkelerine gitmelerini isteyeceğiz" dedi.

‘HATAY, DÜNYA İÇİN ÖNEMLİ KADİM BİR KENT’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay EXPO 2021 Ankara Lansmanı'na katıldı. Toplantıya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

Tarih konusunda Hatay'ın bir kadim bir kent olduğunu, sadece Türkiye için değil dünya tarihi açısından da önemli bir kent olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sayın başkan 900 bin Suriyeliye baktıklarını ifade etti. Suriye'de yaşanan dramın Hatay'a büyük maliyetler çıkardığını da ifade etti. Şöyle bir sözümüz var. En geç iki yıl içinde Suriyeli kardeşlerimizi davulla, zurnayla kendi ülkelerine yolcu edeceğiz. Onların kendi iradeleriyle, kendi ülkelerine gitmelerini isteyeceğiz. Hatay eski görkemli günlerine yeniden kavuşacak" dedi.

‘DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRACAĞIZ’

Cumhuriyetin ikinci yüzyılında cumhuriyeti ve demokrasiyi taçlandıracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Zaten demokrasi ile taçlandıracak olanlar da Millet İttifakı'nın temel aktörleridir" dedi.

Öne Çıkanlar