Kırıklar Cezaevi'nde yeniden açlık grevine başlandı

Kırıklar Cezaevi'nde yeniden açlık grevine başlandı
Adalet Nöbeti'nde Kırıklar Cezaevi'ndeki hak ihlallerine dikkati çeken tutuklu yakınları, değişmeyen baskı düzenine karşı açlık grevinin yeniden başladığını belirtti.

Hasta ve infazı yakılan tutuklu yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti, 64’ üncü gününde İzmir Buca Kırıklar Cezaevi önünde devam etti. Cezaevi önünde bir araya gelen aileler, "Ji girtiyên nexweş re azadî (Hasta tutuklulara özgürlük)" yazılı önlükler giydi. Açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Karabağlar ve Çiğili ilçe örgütleri destek verdi. Açıklamada sık sık, "Bijî berxwedana zindana","Zindanlar yıkılsın siyasi tutsaklara özgürlük sloganları atıldı.

BASKILAR ARTTI

Burada konuşan tutuklu yakını Sultan Yağmekan, cezaevindeki çocuklarına yönelik baskıların arttığını söyledi. Kırıklar Cezaevi’nde hak ihlallerine karşı tutukluların daha once de 63 gün açlık grevine girdiğini, taleplerin karşılanacağı üzerine grevi sonlandırdıklarını anımsatan Yağmekan, ancak verilen sözlerin hiç birinin tutulmadığını, hak ihlallerinin ise her geçen gün arttığını aktardı.

SÖZLER TUTULMADI

Yağmekan, tutukluların tekrar açlık grevine girdiğini belirterek, "Tutuklulara verilen sözler yerine getirilmedi. Hasta tutuklular hastaneye götürmüyor, tek kişilik hücrelerde tutuluyor. Çocuklarımıza bir şey olursa kim hesabını verecek? Baskılardan dolayı Kırıklar Cezaevi’inde Onur Yılmaz ölüm orucuna girmiş. Diğer tutuklular da ‘Haklarımızı verilmezse bizde başlayacağız’ diyorlar. ellerini vicdanlarına koysunlar bu zulüm nereye kadar sürecek? Buradan Adalet Bakanı'na, devlet yetkililerine sesleniyorum, biz çocuklarımızın arkasındayız, uyuyamıyoruz sesimizi duyun, adaleti sağlayın" çağrısında bulundu.

ARTIK YETER DİYORUZ

Bir diğer tutuklu yakını Medine Kaymaz da, çocuklarının uzun yıllardır cezaevlerinde tutulduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: "Biz barışın, adaletin annesiyiz. Çocuklarımız zulüm altında olduğu sürece biz de alanlardayız. Cezaevinde olanlar bizim çocuklarımızdır. Çocuklarımızı bizden uzağa sürgün ediyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz çocuklarımızı görmeye gideceğiz. Bütün yaşanan hak ihlallerinin sorumluluğu devlettedir.  Çocuklarımıza zulüm uygulamayın. Artık yeter diyoruz." (MA)
 

Öne Çıkanlar