Kızını öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Kızını öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
Şeyma Yıldız, Ankara'da babası tarafından vurularak öldürülmüştü.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde 2019 yılında, 18 yaşındaki kızı Şeyma Yıldız'ı katleden Harun Yıldız hakkında "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezası verildi.

Şeyma Yıldız'ın ölümünün ardından açılan açılan davanın karar duruşması Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, Şeyma Yıldız'ın ailesinin yanı sıra Kadın Meclisleri, taraf avukatları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı. Tutuklu sanık Harun Yıldız ise, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. 
 
Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, iddia makamı bir önceki celse de esas hakkında verdiği mütalaayı tekrarladı. Savcılık, "Yapılan yargılama, sanığın aşamalarda savunması, maktuleye ait otopsi raporu, tanık anlatımları, bilirkişi raporu, olay tutanağı ile dosyadaki deliller göz önüne alındığında sanığın öz kızı olan maktuleyi ateşli silah ile vurma suretiyle öldürdüğü yönündeki eylemin sabit olduğunu" belirterek bu kapsamda "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

İNDİRİM UYGULANMADI

Avukatların savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Yıldız’a "kasten öldürme" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezası verdi. Sanık hakkında indirim uygulanmadı.

Öne Çıkanlar