Kombineye de Corona freni…

Kombineye izin verilmemesi durumunda Fenerbahçe hem kulübe katkı sağlayacak hem de taraftarına jest olacak bir B planı hazırlamış durumda: Maç bileti satın alma hakkı…

Transferin şaşalı günlerine de Covid 19 darbesini eksik etmiyor…
Başta Fenerbahçe olmak üzere tüm kulüpler, harcama limitlerine formül ararken kadrolarını yeni isimlerle süslüyorlar. Doğal olarak hedef taraftarlarını harekete geçirerek başarılı takımlar yaratmak.
Taraftarları harekete geçirmek denince potansiyeli büyük kulüplerin öncelikli hedeflerinden biri de kombine satışları. Ancak kulüplere şu an için kombine satış izni verilmemesi ayrı bir sıkıntı yaratıyor.
Sahillerde, sokaklarda Corona’ya maskesiz meydan okuyanların çabaları doğrultusunda 2. dalga bağıra bağıra en sert şekilde geliyor. TFF ne kadar tarih verip de yüzde 30 kapasiteyle ekim ayında maçları oynatmayı düşündüğünü açıklasa da kimse yarını bilmiyor. Ve bu durumda olası bir lig ertelemesinin veya başka bir kararın parçalarından olmak istemeyen Passolig, kulüplere kombine satış izni vermiyor.
Olayın bir başka yüzünü ise Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ‘Bize ulaşarak maça gidemeseler de kombine alıp kulüplerine maddi destek olmak isteyen taraftarlarımız var’ diyerek açıkladı. Bunu diyenlerin ne kadarı izin verilmesi durumunda harekete geçer bilinmez ama bir talebin olduğu, iznin ise verilmediği bir gerçek…
TFF sürekli pembe mesajlarla ekim ayını hedef gösteriyor. Okulları hatırlayalım. 21 Eylül’de yüz yüze eğitim için zilin çalacağı söyleniyor. Biraz geriye gidersek, Temmuz ayında Ağustos ayı için çok daha farklı tarihlerde positif gelişmeler dile getirilmişti. Şimdi ise bu görüntüler 3 hafta sonraya ötelendi. 3 hafta sonrasını beraber göreceğiz ama ‘bugünün dünden daha sıkıntılı’ olduğu üzücü bir gerçek.
Bu tablolar kulüplerin içinde bulunduğu maddi sıkıntıyı daha da zora sokuyor. Fenerbahçe’nin borçlarını Bankalar Birliği ile görüşerek düşük faizle 10 yıla bölme çalışmalarını herkes biliyor. Bu hafta içerisinde detayların da tamamlanmasıyla en azından bu noktada Fenerbahçe ve kulüplerin önünün bir ölçüde açılması bekleniyor. Zaten korkulan bir sürprizle bu olmazsa, yeni transferle tribünlerin yeni misafirleri oluverirler!
Kombineye izin verilmemesi durumunda Fenerbahçe hem kulübe katkı sağlayacak hem de taraftarına jest olacak bir B planı hazırlamış durumda: Maç bileti satın alma hakkı…
Sistemin çalışma şeklinde öncelik, geçen yıl kombine alan 30 bin kişide olacak. Kulübe bir ücret ödeyerek bu hakkı alacak taraftarlar, statın açılması durumunda izin verilen kapasite doğrultusunda sırayla maç biletini, yüzde 20 indirimle alacaklar. Dolmazsa da diğer taraftarlara hak geçecek.
Öyle ya da böyle tüm kulüpler yaşam savaşlarını en sert şekilde veriyorlar…
Ama futbolun bir gerçeği var ki, top 2 direğin arasından geçmezse tüm çalışmalar auta çıkar…
Bu açıdan Fenerbahçe’ye de kısaca bakarsak… Yeni bir yemek hazırlıyor Sarı Lacivertliler. Tüm malzemeler alındı. Malzemeler iyi çıkar, lezzetler de oturursa Kadıköy’de heyecanlı günler yeniden yaşanabilir…
Bir gerçek var ki Fenerbahçe yıllar sonra sezona başlarken kadrosunu tamamlamış olarak kollarını sıvayabilecek!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi