Koronavirüs nedeniyle 181 kişi daha hayatını kaybetti

Koronavirüs nedeniyle 181 kişi daha hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı’nın 15 Ekim’e ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 363 bin 536 testten 30 bin 694’ü pozitif çıktı.

Sağlık Bakanlığı’nın 15 Ekim’e ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 363 bin 536 testten 30 bin 694’ü pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 181 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 25 bin 513 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Biraz zamana ve tam doz aşılanma oranının artmasına ihtiyacımız var. Bu gerçek yeterince büyük bir moral kaynağıdır" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 81.0 aşılama oranıyla Kırklareli ve Muğla birinci sırada yer alıyor. ‘Mavi iller’ listesinde Kırklareli ve Muğla’yı, Ordu, Çanakkale, Amasya, Eskişehir, Edirne, Osmaniye, Balıkesir, Burdur, Isparta, Uşak, Ankara, Kastamonu, Samsun, Çankırı, Ardahan ve Antalya izliyor. Yüzde 50.3 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.

2.doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 78.7 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 76.4 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 70.5 ile İstanbul yer alıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

"YILGINLIK BİZE ZARAR VERİR. Aşısı bulunmuş bir bulaşıcı hastalıkla mücadele ettiğimizi unutmayın. Biraz zamana ve tam doz aşılanma oranının artmasına ihtiyacımız var. Bu gerçek yeterince büyük bir moral kaynağıdır. Salgınlara yol açan birçok hastalık yaygın aşıyla ortadan kalktı."

Öne Çıkanlar