Kötü kokular başladı

Kötü kokular başladı
'Herkes Erdoğan’ın sıkıştığı köşeden kurtulmak için ne yapacağını beklerken, ortaya saçılan bu işaretler, hiç hayra alamet değil.'

Can DÜNDAR


ARTI GERÇEK - Mafya dizilerinde senaristler bölüm bölüm tansiyonu yükseltip sonunda tüm düğümleri çözer ya; öyle bir finale yaklaştı Türkiye… Heyecanlı, ama bir o kadar da tehlikeli…

Mafya, siyasette yeniden devreye sokuldu. Üstü örtülen dosyaların açıldığı, çok şey bilen tanıkların konuşmaya başladığı, ciddi hesaplaşmaların yaşandığı, çok canların yanacağı bir döneme girildi.

Gazeteci Timur Soykan’ın Burhan Kuzu ile uyuşturucu baronu Zindaşti ilişkisini deşen "Baronlar Savaşı" kitabının mürekkebi kurumadan, dün OdaTV, kuşkulu bir ölüm iddiasını attı ortaya…

Sadece son birkaç ayda ortaya çıkan belirtileri sıralayalım:

-Dünyanın 3 noktasında, 3 tanık, peşpeşe itiraflara başladı:

-Önce Serkan Kurtuluş konuştu. Kurtuluş, İzmir’deki bir mafya örgütünün lideri iken istihbaratın emrine girmiş, hayatını tehlikede görünce de Arjantin’e kaçmış, orada İnterpol tarafından yakalanmıştı.

Türkiye iadesini isterken, o Arjantin’de tutulduğu cezaevinden demeçler verdi. MİT tarafından Suriye’ye gönderildiğini, teşkilatın El Nusra ve IŞİD’e silah yardımında rol aldığını söyledi; Amerikalı rahip Brunson’u öldürmesini isteyenleri, cinayetlerde rol aldığını önesürdüğü AKP’lileri isimleriyle deşifre etti.    

-Ardından Viyana’da Avusturya istihbaratına teslim olan bir tetikçi, MİT'in kendisini eski Yeşiller partisi milletvekili Berivan Aslan'a suikast düzenlemekle görevlendirdiğini itiraf etti.

-Son olarak da Özel Kuvvetler’de yüzbaşı olarak görev yapan Nuri Gökhan Bozkır, sığındığı Ukrayna’da haber portalı Strana’ya, 2012-2015 arası Doğu Avrupa ve Orta Asya’dan Türkiye adına silah alıp bunları MİT aracılığıyla Suriye’ye götürdüğünü anlattı. Katar’dan gelen paraların ve Suriye’ye giden silahların videolarını paylaştı.    

Bu itiraflar peşpeşe gelirken, iktidar cephesi de boş durmadı:

 -Uzun yıllar istihbaratın yurtiçi ve yurtdışı operasyonlarda kullandığı Alaaddin Çakıcı, özel afla salıverildikten sonra, karanlık dönemlerin bakanı Ağar’la buluşup "Yine birlikteyiz" mesajı verdi.

-Hemen sonra, Kemal Kılıçdaroğlu’nu ölümle tehdit etti.

- Ardından diğer etkili mafya liderleriyle zirvelere başladı.

-Nihayet dün, bir yandaş yazar, "Kılıçdaroğlu öldürülecek, Çakıcı bağlantısıyla iktidar suçlanacak. Kaos yaratılacak" diye yazdı.

Herkes Erdoğan’ın sıkıştığı köşeden kurtulmak için ne yapacağını beklerken, ortaya saçılan bu işaretler, hiç hayra alamet değil. Dileyelim de, bu mafya dizisinin sezon finali, iyilerin zaferiyle bitsin.

 

Öne Çıkanlar