Kulis: Erdoğan ile euro krizi yaşayan Hidayet Türkoğlu Saray'daki odasından oldu

Kulis: Erdoğan ile euro krizi yaşayan Hidayet Türkoğlu Saray'daki odasından oldu
Yurtdışındaki 150 milyon euroyu Türkiye'ye getirmeyi reddeden TBF Başkanı ve Cumhurbaşkanı başdanışmanı Hidayet Türkoğlu, Saray'daki odasından oldu.

NBA'deki kariyerinde adı doping ile anılan ve basketbol kariyerine son verdikten sonra siyasete atılan Hidayet Türkoğlu, 16 Mart 2016'da AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı olarak atandı. Türkoğlu, bu atamanın hemen 7 ay sonrası, 26 Ekim 2016 tarihinde ise Ankara'da gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul'da Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı seçildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Spor Danışmanı Hidayet Türkoğlu’nun mevcut görevlerinden el çektirildiği kulislerde konuşuluyor. Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, AKP’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın bazı isimler, ABD vatandaşı olan Hidayet Türkoğlu’nun yurtdışındaki banka hesabında bulunan 150 milyon euroyu Türkiye’ye getirmesini istedi.

Türkoğlu, parayı Türkiye’ye getirmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Hidayet Türkoğlu’na Saray’daki odasını boşaltması talimatı verilirken TBF Başkanlığı’ndan da istifa etmesi istendi. Yaşanan gelişmelerin ardından Hidayet Türkoğlu’nun eşi ve çocuklarını ABD’ye gönderdiği, kendisinin de yurtdışına çıkmak için hazırlık yaptığı belirtildi. Türkoğlu’nun birkaç gün içinde istifasını vereceği ve yerine ise Harun Erdenay’ın getirileceği kaydedildi.

DOLAR KAVGASI DA OLMUŞTU

2018 yılında da Hidayet Türkoğlu'na aynı çağrı da bulunulmuş ve Türkoğlu yine bu çağrıya kulak vermemişti. 2018 yılında 50 milyon dolara yakın şahsi serveti bulunan ve bu paranın büyük bölümünü Amerika’da değerlendirdiği söylenen Türkoğlu'na "Ekonomik kriz var, paranı Türkiye’ye getir, örnek ol" mesajı iletilmiş ancak Türkoğlu bu çağrıyı da yerine getirmemişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar