Kurt Cobain’in son fotoğraf çekiminden kareler NFT olarak mezatta

Kurt Cobain’in son fotoğraf çekiminden kareler NFT olarak mezatta
Nirvana'nın vokalisti, ritim ve solo gitaristi Kurt Cobain'in görülmemiş fotoğrafları NFT olarak satışa sunuldu.

Fotoğrafçı Jesse Frohman, Kurt Cobain’in ölümünden birkaç ay önce gerçekleştirilen "The Last Session" adlı ikonik çekim görüntülerini de içeren çok yönlü bir NFT mezatı gerçekleştiriyor. Cobain’in en çok kullanılan görsellerinden olan bu fotoğrafların NFT satışa sunulanları, daha önce hiç görülmemiş negatif basımlı versiyonlarından oluşuyor.

İlk kez ortaya çıkan bu görseller, 1993 yılında yapılan çekimden 104 görüntü ve polaroidlerden oluşuyor. Frohman, açık arttırmayı kazananın sadece fotoğraflara sahip olmakla kalmayacağını, aynı zamanda müzik ve kültürdeki kalıcı bir anın koruyucusu olacağını düşünüyor.

play tuşu'nun haberine göre; satış için 27.27 ETH gibi bir fiyattan başlayan teklifler, yaklaşık olarak 72 bin dolara denk geliyor. Daha uygun fiyatlısını tercih edenler olursa diye, 2,7 ETH’den başlayan (yaklaşık 7 bin dolar) Cobain’in 10 renklendirilmiş görüntüsünden oluşan "Nevermind Editions" da yer alıyor. Daha da uygununu arayanlar için "In Utero Editions" adlı koleksiyonda da Dave Grohl ve Krist Novoselic’in yer aldığı bir Nirvana çekimi de 1 ETH’ye (yaklaşık 2 bin 600 dolar) satın alınabiliyor. Koleksiyonun satışlarından elde edilen gelirlerin bir kısmı, mental sağlık destek programlarına destek veren JED Vakfı‘na bağışlanacak.

Frohman’ın Nirvana görsellerinden oluşan NFT sitesi şuradan ziyaret edilebilir. Fotoğraflara ulaşım herkes için sağlanırken, tam çözünürlüklü orijinal dosyalara yalnızca mezatın kazananları erişebilecek.

Öne Çıkanlar