Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı seçimini Ersin Tatar kazandı

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı seçimini Ersin Tatar kazandı
Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıkların tamamı açıldı; oyların yüzde 51.74’ünü Ersin Tatar, yüzde 48.26’sını Mustafa Akıncı aldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 18.00 itibariyle tamamlandı ve oy sayımına geçildi.

SANDIKLARIN TAMAMI AÇILDI

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda sandıkların tamamı açıldı. Buna göre, Ulusal Birlik Partisi adayı Ersin Tatar, KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı oldu.

Açılan sandıklar sonucunda Ersin Tatar’ın oyların %51.74’ünü aldığı gözlemlenirken, Mustafa Akıncı ise oyların %48.26’sını aldı.

TATAR'DAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Ersin Tatar, seçim galibiyetinin ardından yaptığı zafer konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Rauf Denktaş kardeşimize açık destek verdiği için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Güney Kıbrıs'ta günde 200'e yakın vaka açıklanırken, bizde vaka yoktur kardeşlerim. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve yardımcısı Fuat Oktay'a teşekkür etmek istiyorum. Kıbrıs Türk halkı bu topraklarda yaşam mücadelesi verirken, bizlere her zaman yardım eden Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkürü borç sayarız. Seçim malzemesi yapmak için anavatan Türkiye'ye laf uzatanları kınıyoruz."

 

SEÇİM YATIRIMI: MARAŞ

8 Ekim 2020'de 1974'te Türkiye'nin askeri müdahalesinden bu yana kapalı olan Maraş bölgesinin bir kısmı halka açılmış, bu adım adaylar arasında tartışmalara yol açmıştı.

Ankara'ya yakınlığıyla bilinen Ulusal Birlik Partisi'nin lideri, Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar'ın 6 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Ankara'da düzenlediği basın toplantısında Maraş'ın kısmen açılacağını açıklaması sonrası, hükümet ortağı Halkın Partisi koalisyondan çekildi; Kuzey Kıbrıs'ta hükümeti düştü.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da Tatar'ın Ankara ile birlikte imza attığı girişimleri sert bir dille eleştirdi.

Maraş'ı kısmen açma kararının kendisinden habersiz alındığını söyleyen Akıncı "Yapılanlar demokrasi adına yüz karasıdır, seçimlere doğrudan müdahalenin devamıdır. Benim seçilmemem yönünde aylardır sistemli ve örgütlü çalışma yapılıyor. Bir senaryo yazılmış, Sayın Tatar'a da bu senaryoda figüranlık yapmak kalmıştır" dedi.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar