Londra saldırısı ile ilgili 12 gözaltı

Londra saldırısı ile ilgili 12 gözaltı
Londra polisi saldırı ile ilgili önemli kaynaklara ulaşıldığını açıkladı.

HABER MERKEZİ - Londra'da 3 ayrı yere düzenlenen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği, en az 48 kişinin de yaralandığı saldırılar sonrası soruşturma sürüyor. Olayla ilgili olarak kentin doğusundaki Barking bölgesinde birkaç adrese baskınlar düzenlendi. Operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

BBC Türkçe'nin AFP'ye dayandırdığı habere göre, Barking'deki baskınlar sonrası polis görevlilerinin bazıları çarşaflı dört kadını götürdükleri görüldü. Ancak bu kadınların gözaltına alınanlar arasında olup olmadığı bilinmiyor.

'ÖNEMLİ KAYNAKLARA ULAŞILDI'

Londra Emniyet Müdürü Cressida Dick saldırı ile ilgili açıklamalar yaptı. Zanlıların kimliklerinin henüz belirlenmediğini söyleyen Cressida Dick, "Kaçmış olan başka saldırganlar olduğunu sanmıyoruz ama kesinlikle emin olmak zorundayız" dedi. Saldırı sonrası durumun "kontrol altına alındığını" belirten Dick, soruşturmanın hızlı ilerlediğini ve önemli kaynaklara ulaştıklarını da sözlerine ekledi.

Saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı.

Londra Ambulans Hizmetleri, saldırıdan sonra yaralıların 5 hastaneye kaldırıldığını, hafif yaralılara ise gerekli müdahalelerin olay yerinde yapıldığını açıkladı. Dört güvenlik görevlisi de yaralılar arasında bulunuyor ve birinin durumu ağır.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, dört Fransız vatandaşının da yaralılar arasında olduğunu doğruladı. Avusturalyalı yetkililer de, iki vatandaşlarının saldırı sırasında bölgede olduğunu ve birinin hastanede tedavisi gördüğünü açıkladı.

Öne Çıkanlar