Lübnan'da çatışmalar sürüyor: Emekli askerler bakanlığı bastı

Lübnan'da çatışmalar sürüyor: Emekli askerler bakanlığı bastı
Eylemciler, Şehitler Meydanı'nda yan yana dizilen temsili darağaçlarına Meclis Başkanı Nebih Berri ile Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın fotoğraflarını astı.

Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamadan sorumlu tuttukları siyasi isimleri ve yetkilileri protesto eden Lübnan halkının eylemleri devam ederken, bir grup emekli asker Dışişleri Bakanlığı’nı bastı.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta limanda meydana gelen patlamadan sorumlu tuttukları siyasi isimleri ve yetkilileri protesto eden Lübnan halkının eylemleri sürüyor. Eylemlerde bir grup emekli asker Dışişleri Bakanlığı’nı bastı.

    

Lübnanlı emekli subayların önderliğindeki bir grup protestocu Beyrut'un merkezinde Dışişleri Bakanlığı'na baskın düzenleyerek burayı "devrimin karargahı" ilan etti. Emekli subay Sami Ramah, çok sayıda protestocunun binaya girmesinin ardından binanın merdivenlerinde bir açıklama okuyarak "Bu otorite istifa etmeli" dedi. Yaklaşık 200 protestocudan bazıları binaya girdi ve Lübnan Cumhurbaşkanı'nın fotoğraflarını yaktı.

Başkentin merkezindeki Şehitler Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi uzun yıllardır yönetimi paylaşan siyasi grupların varlığını koruyan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve diğer yetkililer aleyhinde sloganlar attı.

‘HESAP GÜNÜ’ ADIYLA GÖSTERİ

"Hesap Günü" adıyla düzenlenen gösteride, "Beyrut Limanı'nda hayatını kaybedenler için intikam" ve "Yönetimin değişmesi için bu fırsatı kaçırmıyoruz" şeklinde slogan atan öfkeli bir grup, ekonomik kriz karşıtı gösteriler nedeniyle aylardır demir ve beton bariyerlerle kapatılan Meclis binasına ilerlemek istedi. Eylemciler, biber gazı kullanarak kendilerini engelleyen güvenlik güçlerine taşla karşılık verdi.

Öte yandan eylemciler, Şehitler Meydanı'nda yan yana dizilen temsili darağaçlarına Meclis Başkanı Nebih Berri ile Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın fotoğraflarını astı.

Lübnan İç Güvenlik Birimi’nden yapılan açıklamada, göstericilerin öfkesinin anlayışla karşılandığı ancak şiddetten uzak durmanın yanı sıra kamu ve özel mülklere zarar verilmemesi çağrısında bulunuldu.

4 KİŞİ YARALANDI

Lübnan Kızılhaçı, Meclis binası yakınlarında göstericiler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan arbedede 4 kişinin yaralandığını ve hastanelere nakledildiğini açıkladı.
Ordudan protestoculara hitaben yapılan açıklamada, "Lübnan ordusu olarak Lübnanlıların acıları ile ülkenin içinden geçtiği zor durumu çok iyi anlıyoruz ancak her şeye rağmen eylemlerin barışçıllığını yitirmemesi gerekiyor" denildi.

Açıklamada ayrıca, başkenti sarsan şiddetli patlamada ordunun da kayıplar verdiği hatırlatıldı.

PATLAMADA ÖLENLERİN SAYISI 158'E YÜKSELDİ

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan şiddetli patlama meydana gelmişti.
Lübnan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 158'e yükseldiği, yaralı sayısının da 6 bini aştığı belirtildi. (Mezopotamya Ajansı)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar