Lübnan'da rehin alma eylemleri sürüyor: Banka mağdurları yine şube bastı

Lübnan'da rehin alma eylemleri sürüyor: Banka mağdurları yine şube bastı
Lübnan’da mevduat hesapları devlet tarafından dondurulan bazı vatandaşlar, silahlarla banka basarak paralarını çekmeyi sürdürüyor.

Lübnan'da çarşamba günü (14 Eylül) birbirinden ayrı olaylarda silahlı iki banka mağduru, banka şubelerini basarak zorla hesaplarında tutulan paraları geri aldı.

Lübnan'da döviz rezervlerinin erimesini önlemek amacıyla 2019'dan itibaren ülkedeki tüm döviz mevduat hesapları dondurulmuştu. Ardından hesaplardan para çekilmesi kısıtlı olarak insani durumlarda geçerli olmak üzere izin verilmişti.

 Başkent Beyrut'ta 11 Ağustos’ta bir kişi, hasta olan babasına lazım olan bankadaki parasını çekemediği için silahla banka çalışanlarını tüm gün rehin almış, daha sonra teslim olmuş, parasını geri almıştı ayrıca  bankanın davacı olmaması sonucu  serbest bırakılmıştı. 

Son olarak bugün Beyrut'taki BLOM bankasının şubesine giden Safi Hafız adlı Lübnanlı kadın ve ona yardım edenler 13 bin dolarlık tutarı Hafız'ın hesabından silah zoruyla çekti. 

Bundan kısa bür süre sonra ise Aley şehrinde de silahlı bir erkek, Bankmed adlı bankanın şubesine giderek banka hesabında dondurulan parasından bir miktarı aldı ardından polise teslim oldu.

'KAYBEDECEK BİR ŞEYİM YOKTU'

BLOM banka şubesine giderek, görgü tanıklarına göre giderek buradakileri ateşe vermekle tehdit eden Safi Hafız adlı kadın ise olayın ardından kaçmayı başardı.

Daha önce Al Jadeed TV'ye konuşan Hafız silahının oyuncak olduğunu ve hesabındaki paraya kız kardeşinin kanser tedavisi nedeniyle ihtiyacı olduğunu söyledi.

Olaydan 2 gün önce bankayla görüştüğünü ancak sonuç alamadığını söyleyen Hafız "Kaybedecek bir şeyim yok, yolun sonuna geldim. Böbreğimi kız kardeşimin tedavisi için satacak noktaya geldim" dedi.

Öne Çıkanlar