MAK Danışmanlık: AKP ilk kez defans yapıyor

MAK Danışmanlık: AKP ilk kez defans yapıyor
MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, kişisel Twitter hesabından AKP'ye ilişkin dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

Twitter'dan yaptığı paylaşımda AKP'nin ciddi bir zafiyet içinde olduğunu ve 18 yıllık iktidarda muhalefet karşısında ilk defa savunmada olduğunu dile getiren MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali, erken seçim olabileceğini söyledi.

Kulat, "18 yıllık AK Parti iktidarı döneminde muhalefetin topyekun sahaya indiği bir dönemi ilk kez görüyoruz. Muhalefet; "sahada olmaya şu anki kararlılıkla devam ederse" bu yoğun temponun yansıması erken seçim olur. İktidara gelince ilk kez ofansif politika yerine defans yapıyor." yorumunu yaptı.

Ayrıca gözlemlerine göre, AKP teşkilatlarının işlevini yitirmeye başladığını kaydeden Kulat, AKP'ye dair şu ifadeleri kullandı:

'İLK KEZ GÖRÜYORUZ'

"İktidar tabanına, İL / İLÇE Başkanı'nı, milletvekilerini soruyoruz? ---'Abi geç onları onun ne etkisi var ki' diyor. Millet teşkilatlardan hem kopmuş hem teşkilatların işlevsizleştiğini düşünüyor. Teşkilatların yerini MÜLKİ İDARE almış orada da; başarı devlete, olumsuzluk partiye yazıyor."

"Salı sabah; halen sahada olan ekiplerimize son günlerde ANKARA'DA DÖVÜLEN GAZETECİ / SİYASETÇİ konusunu ucu açık soru olarak sorun, millet ne düşünüyor? dedim. 

Bu soruya verilen bazı cevaplar; "bitirmekle övündüğümüz BEYAZ TOROS algısının yeniden yayılıyor olduğunu gösteriyor." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar