Marcao-Kerem kavgasını anlatan Burak Elmas: Falcao'nun labirent gibi kontratı vardı

Marcao-Kerem kavgasını anlatan Burak Elmas: Falcao'nun labirent gibi kontratı vardı
Galatasaray Başkanı Burak Elmas önemli açıklamalarda bulundu. Marcao ile Kerem Aktürkoğlu arasındaki gerilimi anlatan Elmas, yabancı kuralı konusunda 'samimiyetsiz olanlar var' dedi.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, beIN Sports'a konuk oldu. Elmas, seçim dönemini değerlendirirken kulüplerin içinde bulunduğu finansal problemlere değindi.

Elmas, yabancı kuralıyla ilgili görüşlerini paylaşırken bu kuralın Türk oynatmayı yasaklamadığının altını çizdi.

Elmas, Marcao ile Kerem Aktürkoğlu arasındaki gerilimi anlatırken Marcao'nun özür dilediğini hatırlattı ve Galatasaray değerlerine sahip çıkarak sorunun çözüldüğünü belirtti.

Elmas'ın konuşmalarından satır başları şöyle oldu:

'GALATASARAY İÇİN YORULMAK BİZE BATMIYOR'

"Bizim için aday olmak bir iktidar mücadelesi değil, Galatasaray adına verilen bir mücadeleydi. Tüm süreci şeffaf götürdük. Galatasaray'a yakışan bir şekilde, örnek gösterilecek bir seçim süreciydi. Yorulduk ama Galatasaray için yorulmak bize batmıyor. Seçime hazırlanırken, kazanmaktan ziyade bazı prensiplere sahip çıkmayı daha önemli gördük. Sürekli aynı kişilerin yönetimde yer alması gibi konulardan uzaklaştık. Liyakat sahibi, konularına hakim, projelerine hakim arkadaşlarımla yola çıktık. Sonunda da Galatasaray üyeleri bize bir teveccüh gösterdi."

'PANDEMİ OLMASAYDI DA KULÜPLERİMİZİN CİDDİ FİNANSAL SORUNLARI VARDI'

"Spor kulüplerinin problemi pandemi değil. Pandemi üstüne geldi. Pandemi olmasaydı da kulüplerimizin ciddi finansal problemleri vardı. 1.5 2 sene ciddi bir kayıp var. Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkı da ortadan kalktı. Pandemi, bir süreç. Hepimizin ortak sorunları vardı. Bu sistem geçmişteki alışkanlıklarla devam edemez. Şu anda hala devam eden alışkanlıklar var. Biz bu alışkanlıkların değişmesi gerektiğini söyledik"

'YABANCI KURALI SİZE TÜRK OYNATMAYI YASAKLAMIYOR'

"Futbol paydaşlarının, bazı teknik direktörlerinin yabancı kuralı konusunda samimi olmadıklarını düşünüyorum. Hatta bazı yorumcular da... Taraf oldukları takımlar veya kendileri için uygun senaryoda 1 senede aynı konuda iki farklı görüş söyleyen teknik direktörler var. Kısıtlanmalı, İstiklal Marşı okuyamıyor diyenler, 1 sene sonra yabancıya karşı değilim diyor. Bu, samimiyetsiz. Benim fikrim çok net. Belli kalitede yabancıların gelmesi lazım, evet. Ancak geçmişte yabancı kuralı 3-4'ken Türk futbolu uçmadı. Esas iyi oyuncuyla maç yapmak. Bunun yerlisi Türk'ü olmaz. Yabancı kuralı size Türk oynatmayı yasaklamıyor."

'MARCAO BİLİYORSUNUZ ÖZÜR DİLEDİ'

Elmas, Kerem Aktürkoğlu ile Marcao arasında yaşanan tartışmayı anlattı:

"İki oyuncumuz da bizim oyuncumuz. Eskiden ben de halı sahada futbol oynardım. Bazı arkadaşlar o gün sinirlidir. Halı sahada böyle şeyler çok yaşadım. Orada olan olaydan arkadaşlağınızı bitirmezseniz. Olayın arka planına bakarsınız. Aile arası kavgada da kardeşler sokakta da kavga edebilir. Hemen karar verip aileden attım demiyorsunuz. Galatasaray büyük bir aile. Marcao ve Kerem de ailemizin parçaları. Yüksek tansiyonda karar vermek sizi yanlış yönlendirebilir. Tepkilere direnme dirayetini göstermezseniz risk alıyorsunuz demektir. Marcao biliyorsunuz özür diledi. Fatih hocamızla konuştuk. Durumu analiz ettik. Bizim amacımız Galatasaray'ın bütün sporcularını, varlıklarını korumak, bunu yaparken Galatasaray değerlerine sahip çıkmak. Bazen zor oluyor ama kolay olsa bu görevi herkes yapardı"

'FALCAO'NUN LABİRENT GİBİ KONTRATI VARDI'

Falcao konusunda da değinen Elmas, şunları söyledi:

Falcao sorununu çözmek için çok uğraştık. Son güne kadar konuştuk. Önümüzdeki sene alması muhtemelen ücretin yaklaşık %40'ı primler de vardı. Labirent gibi kontrat. Transferin son gününde Rayo Vallecano ile anlaştı. Önümüzdeki sene alacağı garanti ücretin önemli bölümünden kurtularak bu transfer gerçekleşti.  İddia ediyorum. O dönem görev yapan yöneticilerimiz eğer, kendi kulübü olsaydı Falcao'yu transfer etmezdi. Yani Avrupa'da sahipli kulüpler gibi, kendi kulüpleri olsaydı bu transferi yapmazlardı."

Öne Çıkanlar