TBMM'de açıklandı: Martta en az 50 gazeteci haber ve düşüncelerinden dolayı hakim karşısına çıktı

TBMM'de açıklandı: Martta en az 50 gazeteci haber ve düşüncelerinden dolayı hakim karşısına çıktı
Basına yönelik baskılara dikkat çeken CHP’li Utku Çakırözer, TBMM'de haber alma hakkını ve gazeteciliğin sorgulama görevini engelleyen bir teklifin görüşüldüğünü açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) gazeteci kökenli Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, basına yönelik baskılara ilişkin Meclis’te açıklama yaptı.

Mart ayında en az 50 gazetecinin yaptığı haber ve düşüncelerinden dolayı hakim karşısına çıkıp ifade verdiğini belirten CHP’li Çakırözer, aralarında Sedef Kabaş'ın da bulunduğu bazı gazetecilerin ceza aldığını, Türkiye'nin farklı bölgelerinde birçok gazetecinin da bazı grupların saldırılarına uğradığını aktardı.

Çakırözer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri süren Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı KHK'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde, basın ve yayın kuruluşlarına yeni baskılar içeren maddeler olduğunu söyledi.

‘HALKIN HABER ALMA HAKKINI İHLAL EDEN, GAZETECİLERİN KAMU GÖREVİ OLAN İŞLERİNİ YAPMASINI ENGELLEYEN TEKLİF GÖRÜŞÜLÜYOR’

Teklifle, vatandaşı mağdur eden şirketlerle ilgili haber yapan gazetecilere hapis cezası getirildiğini ifade eden Çakırözer, "Teklifteki maddeyle ilgili düzenlemeler yapılacağı söyleniyor ama düzenleme yapılsa bile mevcut haliyle bu düzenleme halkın haber alma hakkını ihlal eden, gazetecilerin işlerini yapmasını, kamu adına sorgulamasını engelleyen, gazetecilere korku veren bir madde olarak karşımızda duruyor" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar