Mazlum Abdi ile yapılan görüşme nedeniyle İsveç Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Mazlum Abdi ile yapılan görüşme nedeniyle İsveç Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
İsveç'in Ankara Büyükelçisi, Suriye Demokratik Güçleri Genel Komutanı Mazlum Abdi ile yapılan görüşme nedeni ile Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak, 'duyulan rahatsızlık' iletildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, dün İsveç Savunma Bakanı ile Suriye Demokratik Güçleri Genel Komutanı Mazlum Abdi arasında gerçekleşen görüşme nedeni ile  Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. 

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’nin ardından, İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist'in, Mazlum Abdi ile video konferans yoluyla görüşme yapması "şiddetle kınandı".

Ayrıcai büyükelçiye İsveç'in Suriye Demokratik Güçleri ve Suriye Demokratik Konseyi ile son dönemde kamuoyuna açık şekilde temaslarını arttırmasından "duyulan rahatsızlık" iletildi.

Büyükelçiye, "İsveç’in bu tehlikeli siyasetiyle sadece Suriye’nin toprak bütünlüğü ile Türkiye’nin güvenliğini hedef alanlara destek olmakla kalmayıp, uluslararası hukuku da açıkça çiğnediği, böylece ikili ilişkilere ciddi zarar vermeyi sürdürdüğü" öne sürüldü. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar