Meclis, sağlık çalışanları için olağanüstü toplanacak: HDP ve AKP oturuma katılmayacak

Meclis, sağlık çalışanları için olağanüstü toplanacak: HDP ve AKP oturuma katılmayacak
Meclis Başkanı Mustafa Şentop, CHP’nin yaptığı başvurunun ardından sağlık çalışanları için Genel Kurulu olağanüstü toplanması çağrısında bulundu. HDP ve AKP oturuma katılmayacağını açıkladı.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının nedenleri ve alınması gereken önlemler konusunda bir genel görüşme açılması amacıyla CHP milletvekili Özgür Özel'in olağanüstü toplantı çağrısı yapmıştı. 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop,  CHP’nin yaptığı olağanüstü toplantı çağrısı üzerine, TBMM Genel Kurulu’nu 1 Ağustos Pazartesi saat 15.00’te toplantıya çağırdı.

Şentop tarafından yapılan çağrıyla Meclis’in toplanması için 200 milletvekilinin bulunması gerekiyor. 

HDP KATILMAYACAK

Şentop'un açıklamasından sonra HDP'den bir açıklama geldi. Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, partisinin daha önce Meclis'in çalışmlarına devam etmesi yönündeki taleplerinin kabul edilmediğini belirtti. Beştaş, partisinin oturuma katılamayacağını şu sözlerle açıkladı: 

"Sağlıkta şiddet dair tutumumuz nettir, bu konuda çok sayıda önergemiz teklifimiz vardır. Bütün partilerin ortak bir yasada uzlaşması gerekir. Yasayla ilgili ortak görüşme konusunda CHP’nin  nezaketende olsa görüşmesi gerekirdi. Bunu da göz önüne almadığı için bu talebi reddediyoruz."

AKP DE KATILMAYACAĞINI AÇIKLADI 

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal da Meclis'te düzenlediği basın toplantısında partisinin oturuma katılmayacağını açıkladı.Ünal şunları söyledi: 

"Sağlık Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız bünyesinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için çalışma yapıyorlar. Pazartesi günü olağanüstü toplantı çağrısına katılmayacağız. Bizim sorunlara yönelik yürüttüğümüz çalışmaların istismar ve şov malzemesi haline dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz. Bu çağrı kimseye danışılmadan yapılmıştır. Kendi ittifak ortaklarına bile danışmamışlar."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar