Ay Piramidi’nde ‘yeraltı dünyasına’ çıkan tünel bulundu

Ay Piramidi’nde ‘yeraltı dünyasına’ çıkan tünel bulundu
Tünelin cenaze ritüelleri için kullanıldığı düşünülen bir odaya çıktığı belirtildi.

Meksika Ulusal Antropoloji ve Tarih Enstitüsü’nden (INAH) uzmanlar Teotihuacan arkeolojik alanındaki Ay Piramidi’nin altında cenaze ritüellerinin yapıldığı düşünülen bir odaya çıkan gizli bir tünel buldu. Uzmanlar, tünelin yeraltı dünyası olarak görülen bu odaya giden yol görevi görebileceğini söyledi.

Uzmanlar, Ulusal Otonom Üniversite Jeofizik Enstitüsü (UNAM) ile işbirliğiyle ünlü Ay Piramidi üzerindeki bir elektriksel direnç araştırmasında dikkat çekici bir keşif yaptı.

Bilgisayarlı tarama yoluyla piramidin içinde 8 metre derinlikte bir tünel buldu. Daily Mail'in haberinde, tünelin 15 metre çapında, cenaze ritüelleri için kullanıldığı düşünülen yeraltında bir odaya çıktığı belirtildi.


Araştırma ekibinden Veronica Ortega, 1980'li yıllarda piramidin başka bir bölümünde buldukları gibi, bu odada da insan kalıntıları ve eşyaların bulunabileceğini ifade etti.

Ortega, buluntuların Teotihuacan kenti dönemindeki antik ritüeller ve kent sakinlerinin eski İspanyol dönemi kültürlerle ilişkisini anlayabilme imkanı vereceğini söyledi.

'ÖTEKİ DÜNYA TAKLİDİ'

Ay Piramidi'nde geçen yıl da 103 metre uzunluğunda bir tünel bulunmuştu. Ortega, o zaman bu yapıların işlevinin öteki dünyayı taklit etmek olduğunun anlaşıldığını söylemişti.

Ay Piramidi, Teotihuacan antik kentindeki en büyük ikinci piramid. Teotihuacan kenti, M.S. 2.yüzyılda yükseliş yaşamış, ancak 500 yıl sonra esrarengiz bir biçimde yıkılmış, kentin tüm sakinleriyse kaybolmuştu. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar