Ali Duran Topuz

Ali Duran Topuz

Merhaba

Gazeteciliğin önündeki engeller ne olursa olsun ana ilkelere bağlı kalmaktan vazgeçmeyeceğiz. +Gerçek okurlarına, +Gerçek’i kuran ve bugüne getiren her meslektaşıma teşekkür ederim.

Ekiple yapılan işlerde "ben" diye söze başlamak bana oldum olası ayıp gelirse de önce iki gündür huzurlarınıza çıktığım yeni görevim konusunda benden esirgemediğiniz tebrik ve destek mesajları için teşekkürlerimle başlayayım. Gönlüm desteğini dile getirmiş herkese tek tek cevap vermeyi dilese de affınıza sığınmak zorundayım, yetişemeyeceğim kadar çok mesaj geldi, var olun.

Başlangıçlar zordur. Demokrasi ve bağlantılı kurum ve kavramların, ifade ve örgütlenme özgürlüklerinin, dayanışmanın, paylaşmanın, ortaklaşmanın ve ortak iş yapmanın bizzat yönetici güçler tarafından suç ile eş değer görüldüğü günlerden geçiyoruz, kısa sayılmayacak bir süredir bu böyle. Gazetecilik de aynı çerçevede hedef haline gelmiş alanlardan biri fakat meramım koşullardan dert yanmak, ortamdan şikayet etmek, imkanların kısıtlılığından yakınmak değil, tam aksine bütün bunlara rağmen gazetecilik yapma iddia ve arzusundan vazgeçmeyeceğimizi dile getirmek. +Gerçek internet gazetesini kuran, her aşamada katkı sunan ve bugüne kadar getiren meslektaşlarımıza ve okurlara teşekkür ederiz.

Göreve yeni başlamış biri olarak ne söylersem söyleyeyim, okur yapılan işlere bakarak son sözü söyleyecek. Yine de şu temel taahhüdü dile getirmekte yarar var:

Biz +Gerçek ekibi olarak, iyi gazetecilik yapma arzu ve iddiasıyla yola devam edeceğiz. İyi gazeteciliğin önündeki engeller ne olursa olsun, gazeteciliğin temel ilkelerine bağlı kalmaktan vazgeçmeyeceğiz. Her adımda haberlerimizle tartışılmak isteriz. Üretim sürecinde yer alan bütün arkadaşlarımızla birlikte, okurla en geniş etkileşimi sağlamaya çalışarak yol yürümeye özen göstereceğiz. Gazetecilik ilkelerini esas alarak yayın hayatını sürdüren bütün meslektaşlarımıza da teşekkür ediyoruz, mesleğe inancı ayakta tutarak daha iyi iş çıkarma teşviki sağlıyorlar.

Gazeteciliğe hükmetmesi gereken kurallar kümesine uymanın destek ve teveccüh bulacağını, bunlara uymazsak okunmayarak cezalandırılacağımızı biliyoruz. Sıkıntıları, dertleri, kederi, mutsuzluğu, adaletsizliği, yolsuzlukları dile getireceğiz, fakat iç karartmak için değil, ferahlığa, dayanışmaya, ortaklaşmaya, neşeye, mutluluğa ve adalet arayışına katkı sunma hedefini esas alarak.

Son söz okurunsa lafı uzatmaya gerek yok, hep birlikte işe koyulmak üzere, merhaba.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Duran Topuz Arşivi