Mersin HDP İl Eşbaşkanı Söylemez tutuklandı

Mersin HDP İl Eşbaşkanı Söylemez tutuklandı
Mersin HDP örgütüne yönelik operasyon kapsamsında 12 gün önce gözaltına alınan 23 kişiden 4'ü tutuklandı, 13 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

HABER MERKEZİ-  HDP Mersin İl Başkanı Mehmet Mirza Söylemez, 12 gün gözaltı süresi sonrasında sevkediliği mahkemede "örgüt üyesi"  olmak suçuyla tutuklandı. Söylemez ile birlikte gözaltına alınan 23 kişiden 4'ü tutuklanırken, 13 kişi adli kontrol şartıyle serbest bırakıldı.

Mersin'de 12 Ağustos günü yapılan operasyonla gözaltına alınan ve aralarında HDP il ve ilçe eşbaşkanları ile yöneticilerin bulunduğu 23 kişi bugün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkça ifadeleri alınan 23 kişiden 13'ü adli kontrol şartıyla HDP Mersin İl eşbaşkanları Hatice Şahin ve Mehmet Mirza Söylemez'in aralarında olduğu 10 HDP'li ise "örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklanma talebiyle sorgu hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik HDP Mersin İl Eşbaşkanı Hatice Şahin'in de aralarında olduğu 20 kişiyi adli kontrol şartıyla serbest bırakırken, HDP Mersin İl Eşbaşkanı Mehmet Mirza Söylemez ile HDP yöneticileri Özgül Çamlı ve Seyran Uluman aynı suçlama ile tutuklandı. (dihaber)
 

Öne Çıkanlar