Mersin'i İç Anadolu'ya bağlayan yolda heyelan: Yine iş güvenliği uzmanı üzerine mi yıkacaklar?

Mersin'i İç Anadolu'ya bağlayan yolda heyelan: Yine iş güvenliği uzmanı üzerine mi yıkacaklar?
Silifke- Mut karayolundaki heyelan yanlış projelendirme sonucu mu meydana geldi?

Mersin'de edinilen bilgiye göre, Silifke-Mut karayolunun 7. kilometresinde, meydana gelen toprak kayması ve kaya düşmesi nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Gece geç saatlerde meydana gelen toprak kaymasında 2 iş makinesi toprak altında kaldı.

Yolun tamamen ulaşıma açılması için uzun bir süreye ihtiyaç duyulduğu kaydedildi. Kapanan ve tehlike oluşturan yolda trafik ekipleri önlem alırken, karayolları ekiplerinin yolun açılması için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

'YİNE BİR İHMAL VE AYMAZLIK SÖZ KONUSU'

İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Sendikası Genel Başkanı(İSG-SEN) İrfan Sayar ise yaşanan heyalana ilişkin projenin yanlış uygulandığı için meydana geldiğini kaydederek, "Bu gece itibariyle Silifke- Mut arasında yapılan yol çalışmasında bir heyelan meydana geldi. Çok şükür ki kimsenin başına bir şey gelmedi. Fakat ucuz atlatılan bir olay olarak değerlendirilmemesi gerekiyor. Bu olayın günlerce konuşulması gerekiyor. Yapılan çalışmanın yanlış projelendirildiğinden dolayı bu kazanın meydana geldiğini söyleyebiliriz. Bir jeoloji mühendisi veya maden mühendisi tarafından bu olayın değerlendirilip projeye göre buranın değerlendirilmesi gerekiyordu. Sert zeminlerde şev açısı dediğimiz, malzemenin kaymadan durabileceği bir açının verilmesi gerekiyor. Sert zeminlerde biraz daha dik, yumuşak zeminlerde şevin biraz daha yatırılması gerekiyor. Uzun zamandır maden mühendisliği yapmış veya aynı yol çalışmalarında iş güvenliği uzmanlığı yapmış birisi olarak söyleyebilirim ki yine bir ihmal, yine bir aymazlık söz konusu. Şimdi bu olayı tekrar iş güvenliği uzmanına mı bırakacaklar çok merak ediyorum" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar