'MHP'nin hangi nedenle HDP'nin kapatılmasından vazgeçtiğini zaman içinde göreceğiz'

'MHP'nin hangi nedenle HDP'nin kapatılmasından vazgeçtiğini zaman içinde göreceğiz'
Evrensel gazetesi başyazarı İhsan Çaralan, HDP'yi kapatmak yerine itibarsızlaştırmak ve etkisizleştirmek yolunun seçildiğini ileri sürdü.

Evrensel gazetesi başyazarı İhsan Çaralan, iktidarın Gare hareketi başarısızlığının ardından HDP’yi nefessiz bırakarak boğma amaçlı adımlar attığını yazdı. MHP'nin de HDP'nin kapatılmasından vazgeçtiğini aktaran Çaralan, "HDP’nin kapatılmasından MHP’nin hangi nedenle vazgeçtiğini ise zaman içinde göreceğiz" dedi. 

İhsan Çaralan'ın, "Siyasi ortamın gaza ve toza bulanması sadece HDP’nin boğulması için değil!" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

İktidar, Garê operasyonunu başarısızlığa uğratanlar, operasyonun siyasi ve askeri sorumluları değil de HDP’ymiş gibi, bir operasyon etrafında kaldırılan gaz ve toz bulutunda HDP’yi nefessiz bırakarak boğma amaçlı adımlar atıyor.

HEDEFE KONAN TEK ADAM YÖNETİMİNE KARŞI OLAN HERKESTİR!

Son günlerde yandaş medyaya sızdırılan bilgilere göre, AKP ile MHP, Seçim ve Siyasi Partiler Yasası’nda yapılacak değişiklikler konusunda anlaşmışlar. MHP de "HDP’nin kapatılması" ısrarından vazgeçmiş!

Siyasi Partiler ve Seçim Yasası’nda yapılmak istenen değişikliklerin neler olduğu önümüzdeki günler, haftalar içinde görülecek.

HDP’nin kapatılmasından MHP’nin hangi nedenle vazgeçtiğini ise zaman içinde göreceğiz.

Ama şimdiden şunu söyleyebiliriz ki, gelinen aşamada AKP ve MHP’nin; "HDP’nin kapatılmaması ama kapatılmaktan bile beter etmek için ellerinden geleni arkalarına koymayacakları konusunda anlaştıkları" anlaşılıyor.

Bu yüzden de HDP’yi kapatmak yerine, HDP’nin itibarsızlaştırılması ve etkisizleştirilmesi için; HDP’nin parti binalarının basılması, yönetici ve üyelerinin kitleler halinde gözaltına alınması, tutuklanması... gibi, HDP’yi yoracak, yığınlar içindeki faaliyetlerini engelleyecek, HDP’ye yönelik suçlamaların dozunun artırılarak, milliyetçilikle malül muhalefet partileri ile yakınlaşmasını önleyecek, HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının sistematik biçimde kaldırılarak, partinin Meclisteki etkinliğinin azaltılmasına, halk içindeki itibar kaybına uğramasına... kadar çeşitli hesapların yapıldığı açıkça görülmektedir.

Öne Çıkanlar