Miçotakis'ten Erdoğan'a: Oltayı yutmayız

Miçotakis'ten Erdoğan'a: Oltayı yutmayız
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis,Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmadan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mesaj gönderdi.

Türkiye ile Yunanistan arasında Ege adalarının statüsü, Ege'deki ihlal suçlamaları ve Doğu Akdeniz'deki petrol arama faaliyetleri gibi birçok başlıkta yaşanan kriz nedeniyle karşılıklı siyasi restleşmeler sürüyor.

'BU GERİLİME GERÇEKTEN İHTİYACIMIZ VAR MI?'

New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmadan önce Sfera radyosuna bir röportaj veren Yunanistan Bşbakanı Miçotakis, Türkiye ile yaşanan sorunlarla ilgili konuştu.

Kathimerini'nin aktardığına göre Miçotakis "Oltayı yutmamayı tercih edeceğiz. Koyduğumuz limitler konusunda çok sıkı davranacağım. Herkes Yunanistan ile oyun oynayamacağını bilir. Diğer taraftan oturup farklılıklarımızı çözmeliyiz ya da konuşup herhangi bir çatışmaya girmeden anlaşmadığımızda uzlaşacağız. Gerçekten bu gerilime ve her gün bu zehirlenmeye ihtiyacımız var mı?" dedi.

'BİRLİKTE VAR OLMAYA MAHKUMUZ'

"Türkiye'nin saldırganlığı kesinlikle bir seçim öncesi oyun" diyen Yunanistan Başbakanı sözlerini "Birlikte yaşamaya mahkumuz ancak bizi bölenlerden daha fazla birleştiren şeyler var" diye sürdürdü.

Miçotakis ayrıca röportajda Türkiye'deki anketlere göre halkın yüzde 63'ünün Yunanistan'ı bir tehdit olarak görmediğini söylediğine de işaret etti. 

ERDOĞAN F-16'LAR ÜZERİNDEN ATİNA'YA YÜKLENDİ

Cummhurbaşkanı Erdoğan dün ABD'de PBS kanalına verdiği röportajda Yunanistan hakkında da konuşmuş, "Şimdi F-16 konusunda eğer biz Amerika'dan istediğimiz neticeyi alamazsak ne yapacağız? Başımızın çaresine bakacağız. Siz kalkıp da Yunanistan'a F-16 konusunda her türlü desteği vereceksiniz, orada üsler kuracaksınız ama Türkiye gibi NATO'daki dost ülkeye ve ilk 5 içerisinde NATO'da her türlü desteği veren ülkeye bu desteği vermeyeceksiniz. Bu durumda Türkiye'nin yapacağı iş de başının çaresine bakmaktır. Yoksa bunun dışında bizim Amerika'yla sıkıntımız yok." demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar