Milleyha Kuş Cenneti'ne tarla sınırı belli olsun diye hendek açtılar

Milleyha Kuş Cenneti'ne tarla sınırı belli olsun diye hendek açtılar
Samandağ'ında bulunan Milleyha Kuş Cenneti'nin yok olma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirten HDP'li Tülay Hatimoğulları, ekolojistleri ortak mücadeleye çağırdı.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde bulunan ve 379 kuş türüne ev sahipliği yapan Milleyha Kuş Cenneti, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Türkiye’nin en önemli kuş göç yolu ve kuş gözlem noktalarından biri olan kuş cenneti, çöp, moloz ve avcılık üçgeninde yok olma tehdidi altında.

Bölgede incelemelerde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, kuş ve endemik bitki türlerine ev sahipliği yapan alanın çöp ve moloz yığınlarıyla kurutulmak istendiğini belirtti. Gölün Samandağ ve bölge için önemli olduğuna değinen Hatimoğulları, bu doğa harikası gölün kurutulmaması için mücadele edeceklerini dile getirerek, tüm ekolojistleri ortak mücadeleye çağırdı.
 
Kuş gözlemcisi ve yaban hayat uzmanı Emin Yoğurtcuoğlu ise, sanal medya hesabından kanalın fotoğraflarını paylaşarak, "Dün başıma gelen korkunç bir olayı anlatayım: Kuşların ana göç yolu üzerinde olan Hatay Samandağ’daki Milleyha Kuş Cenneti’nde tam 21 kilometre yürüyüş yaptım. Aslında neredeyse her gün bu yürüyüşü yapıyorum! Yürürken kuş cennetindeki gölün kenarına koca bir kanal açılmış. Izin veriliyor? Umudumuzu neye ve kime bağlayacağız Bir Tuz Gölü vakası daha yaşanmadan burada olanların önüne geçmeye davet ediyorum. Gölün suyu içine dolmaya başlamış, böylece göldeki son su da kanalın içine dolup kuruyacak. Tuz Gölü’nde yavru Flamingoların başına gelen buradaki kuşların ve doğanın başına bile bile getiriliyor" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Samandağ Belediyesi, Milleyha Kuş Cenneti'nin kenarındaki hendeğin tarla sınırını belirlemek için açıldığını tespit etti. Belediye araçları hendeğin kapatılması için çalışma başlattı.

Öne Çıkanlar