Murat Yetkin: Kılıçdaroğlu’nun AB Büyükelçilerine kahkaha attıran sorusu

Murat Yetkin: Kılıçdaroğlu’nun AB Büyükelçilerine kahkaha attıran sorusu
Yetkin, Kılıçdaroğlu'nun büyükelçilerle yaptığı görüşmeyi yazdı.

Gazeteci Murat Yetkin, Ankara'da 19 Ocak'ta Avrupa Birliği (AB) ülkerinin büyükelçileriyle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sorusuna kahkahayla gülenler olduğunu aktardı.

Yetkinreport'ta yayınlanan yazısının ilgili kısmı şöyle:

Ankara’daki Avrupa Birliği (AB) ülkeleri büyükelçileriyle 19 Ocak’taki yemekli toplantıda onların sorularına yanıt verdikten sonra CHP lideri "bir soru da ben sorabilir miyim?" demiş. Tabii demişler. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 13 Ocak’ta AB büyükelçilerine verdiği yemeği hatırlatarak "Erdoğan ile de konuştunuz? Ona ne sordunuz ne yanıt aldınız?" diye sormuş.

Masada kahkahayla gülenler olmuş. Çünkü Erdoğan’a soru soramadık demişler. Bir büyükelçi, kaynaklarım isim verilmesini istemediği için veremiyorum, "Daha önceki yıllarda bir iki soru sorabilirdik" demiş; "Bu defa bize diskur (nutuk) çekti sadece."

Toplantıda açış konuşması yapmayıp doğrudan sorulara geçen Kılıçdaroğlu bunun üzerine AB büyükelçilerine "İktidar olduğumuzda sizin eleştirilerinizi de dinleyeceğiz, sorularınızı da yanıtlayacağız" diye toplantıyı kapatmış.

Buradaki en ciddi şart Kılıçdaroğlu’nun AB Büyükelçilerine, muhalefet bloku "İktidar olduğunda" demesi. Zaten asıl merak edilen o. Nasıl iktidar olacaksınız? Halkı nasıl ikna edeceksiniz? Altı parti arasında gerçekten uyum var mı? "Her şey çok güzel olacak" gibi sloganlar muhaliflere heyecan veriyor ama "Nasıl?" sorusu ortada duruyor.

Öne Çıkanlar