Erdoğan 6 üniversiteye rektör atadı: Nihat Hatipoğlu YÖK üyeliğine yeniden seçildi

Erdoğan 6 üniversiteye rektör atadı: Nihat Hatipoğlu YÖK üyeliğine yeniden seçildi
Resmi Gazete'de Nihat Hatipoğlu'nun YÖK üyeliğine yeniden atandığı duyuruldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 üniversiteye rektör atadı. 

Cumhurbaşkanlığının rektör atamalarına ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre Bartın Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Orhan Uzun, Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Harun Çiftçi, Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Atilla Arkan, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper atandı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyeliğine ise Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu seçildi. 

NİHAT HATİPOĞLU NELERLE GÜNDEME GELMİŞTİ?

- Ağustos 2014'te Türkiye’nin ilk resmi ateist derneği olan Ateizm Derneği, Hatipoğlu'nun ATV'de yayınlanan programda seyircilerden gelen bir soruyu yanıtlarken kullandığı "Ateistlerin en büyük babası Şeytan, yani öyle sayılırsa Şeytan onlardan çok daha temizdir." sözlerini göstererek kin ve düşmanlığa tahrik, ötekileştirme iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.Hatipoğlu savunmasında "ateistlere karşı kucaklayıcı bir tavır sergilediğini" savundu. Savcılık ifadelerin kişilere değil, fikirlere yönelik olduğu gerekçesiyle davayı reddetti.

- Mayıs 2019'da Hatipoğlu, atv'de yayınlanan iftar programında 13 yaşındaki Hristiyan Ermeni bir çocuğu Müslüman yaptı. Hatipoğlu bunun için çocuğun ailesinden izin alındığını öne sürerken aile çocuğunun arkadaşlarının sözüyle yemek yemek için açık havada yapılan programa uğradığını belirtti. Olay çocuk haklarıyla ilgili tepkilere ve eleştirilere sebep oldu.

- Mardin Kültür Daire Başkanı’nın yerine kayyım atanıp başkanlık görevine getirilen Yakup Sarı, Nihat Hatipoğlu’nu Mardin’e getirerek konferans düzenledi. Sarı bu konferans için Hatipoğlu’na 60 bin lira öderken, bütçeden ise Hatipoğlu’na ödenmiş gibi göstererek, 400 bin TL’nin zimmetine geçirdiği iddia edilmişti. Yiğeninin itirafları sonrasında da görevden alınmıştı. Olay, Twitter platformu üzerinde tekrar tekrar "Nihat Hatipoğlu" etiketiyle gündeme geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar