ÖDP, Onur Kılıç'a kurulan 'kumpas'ı açıkladı

ÖDP, Onur Kılıç'a kurulan 'kumpas'ı açıkladı
Evi basılarak gözaltına alınan Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Onur Kılıç'ın şikayetçi olduğu sahte hesaptan sorumlu tutulduğu açıklandı.

HABER MERKEZİ- Geçtiğimiz hafta İzmir'de evi basılarak gözaltına alınan ÖDP MYK üyesi Onur Kılıç için ÖDP Başkanlar Kurulu  açıklama yaptı.
Yapılan yazılı açıklamada, 5 gündür gözaltında tutulan Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Birleşik HAZİRAN Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi Onur Kılıç'ın derhal serbest bırakılması gerektiği ifade edilirken, "FETÖ'cü yöntemleri kullanarak muhaliflerlere tuzak kuranların peşini bırakmayacağız" denildi.

'FETÖ YÖNTEMLERİYLE TUZAK KURULUYOR'
Sosyal medyada sahte hesaplarla yapılan paylaşımlarla, muhaliflere 'FETÖ'nün yöntemleriyle tuzak kurduğunun belirtildiği yazılı açıklamada, "Bu provakatif hesabın gerçek sahiplerinin ortaya çıkması için savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bu hesabı açan ve paylaşımlarda bulunan her kimse IP numaraları tespit edilerek açıklığa kavuşturulmalıdır. Bu kumpasın peşini bırakmayacağız" denildi.

'ONUR KILIÇ DERHAL SERBEST BIRAKILSIN'
ÖDP Başkanlar Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamanın tamamı şöyle:
"5 gündür gözaltında tutulan MYK Üyemiz Onur Kılıç’ın emniyet ifadesi bugün alındı. Emniyet ifadesinde bir hukuk skandalı, FETÖ’cü yöntemlerle yapılan bir kumpas ortaya döküldü.
MYK Üyemiz Onur Kılıç’ın gözaltına alınma gerekçesi olarak açılan bir kontr twitter hesabından yapılan paylaşımlar gösteriliyor. Sözü edilen provokatif twitter hesabını açanlar, Partili gençlerimizin de içinde yer aldığı Gençlik Muhalefeti’nin "logosunu" kendi hesaplarının logosu olarak kullanarak paylaşımlarda bulunmuştur. Bu paylaşımların görülmesi üzerine Gençlik Muhalefeti twitter hesabından, bu hesapla ilişkilerinin olmadığını, provokatif paylaşımlar yapan hesabın kapatılması için twittere başvuruda bulunduklarını, açıklamıştır. MYK Üyemiz Onur Kılıç da Gençlik Muhalefeti’nin bu paylaşımını kendi hesabından da paylaşmıştır.
Her şey çok açık ve aleni biçimde ortadadır!
Onur Kılıç, bu provokatif hesabı deşifre edip kapatılması yönünde paylaşımda bulunmuşken, bu hesabın sorumlusu olarak evi basılarak gözaltına alınmış ve bu hesaptan sorumlu tutulmak istenmektedir.
FETÖ’nün yöntemleriyle muhaliflerine yönelik kurulan bu tuzakların peşini bırakmayacağız. Bu provakatif hesabın gerçek sahiplerinin ortaya çıkması için savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bu hesabı açan ve paylaşımlarda bulunan her kimse IP numaraları tespit edilerek açıklığa kavuşturulmalıdır. Bu kumpasın peşini bırakmayacağız.
Her yanından dökülen bu kumpasla gözaltında tutulan MYK Üyemiz Onur Kılıç derhal serbest bırakılmalıdır."

Öne Çıkanlar